FIGYELEM!

Az iskola ezen honlapja 2019. szeptember 1-je után már nem frissül.
 
Az új honlap a http://web.lovassy.hu érhető el!

Tisztelt Szülõk! Kedves Diákok!

Még egyszer szeretnénk ezúton is felhívni a figyelmüket arra, hogy a tervezett osztálylétszámokat akár jelentõsen meghaladó rangsorszámok esetén is van esély arra, hogy a felvételizõ diák az általa megjelölt képzési formára bekerüljön!

Változatlanul azt javasoljuk, hogy március 19-én és 20-án csak rendkívül indokolt esetben módosítsák a tanulói adatlapot!

A tanulói adatlapon az egyes képzési formák pozicionálását annak megfelelõen érdemes megadni, ahogy azt gyermekük és Önök a leginkább szeretnék!

Az iskolák nem tudják, nem tudhatják, hogy melyik iskola melyik képzési formáját preferálják Önök!

Gyakori, hogy egy tanuló akár 8-10 helyre is felvételizett és akár mindegyikre be is jutna az eredményei alapján, ugyanakkor õsszel csak egy helyen tudja majd a tanulmányait megkezdeni!

Képtelenség átlátni ilyenkor a tanulói szándékokat!

Könnyen elõfordulhat, hogy egyes iskolák képzési formáira akár minden rangsorolt diák bejuthat, ugyanis még ekkor sem lesz meg a teljes osztálylétszám, ha a rangsorban elõrébb álló tanulók más iskola egyik képzési formáját választotják inkább!

Amennyiben egy diák a tanulói adatlapon úgy módosít, hogy a kedvezõbb rangsorszámú helyet pusztán emiatt elõrébb sorolja, holott nem igazán ez a szíve vágya, pórul járhat.
A felvételi vizsgaközpont ugyanis azt vizsgálja, hogy az elsõként megjelölt helyen az intézménytõl bekért rangsor alapján bejut-e arra a képzési formára a tanuló. Ha igen, akkor a tanulói adatlapon ezután megjelölt más képzési formákra a bejutást már nem vizsgálja, törli a jelzést és ez már nem is módosítható!

A felvételi vizsgaközpont 2007. április 20-án küldi vissza iskolánkba a végleges jelzéseket. Egészen pontosan csak azt, hogy az általunk rangsorolt tanulók közül kik jutottak be az egyes képzési formáinkra.
Ezek után 2007. április 25-ig vagyunk kötelesek írásban megküldeni a felvételi eljárásban megszületett döntésekrõl a határozatokat!

Veszprém, 2007. március 13.

Tisztelettel: Katanics Sándor


Vissza a kezdőlapra * Ugrás a lap tetejére

© 2019. Lovassy László Gimnázium, Veszprém