FIGYELEM!

Az iskola ezen honlapja 2019. szeptember 1-je után már nem frissül.
 
Az új honlap a http://web.lovassy.hu érhető el!

Bad Tölz-i tanulmányút - 2007

Az idén nyáron is lehetõsége nyílt iskolánk hat diákjának pár hétre Dél-Németországba, Bad Tölzbe utazni. A kint eltöltött 2-3 hét alatt belekóstolhattunk fogadó családjaink mindennapjaiba.
Legtöbb idõnket a bad tölzi testvériskolában (Gabriel-von-Seidl-Gymnasium) töltöttük. Megismerkedtünk az iskola tanáraival, diákjaival és nem utolsó sorban az órák menetével. Igazán különös volt számunkra, hogy az amúgy pontos németek igen gyakran és igen sokat késtek az órákról. Ám ha már beértek, igen fegyelmezetten viselkedtek. Aktívak voltak és teljes figyelmüket az órának szentelték. Természetesen akadtak kivételek is. Ehhez persze hozzá tartozik, hogy ez az iskola a város legjobb iskolájának számít. Sajnos az iskola teljes épületét nem tudtuk feltérképezni, mivel a Lovassy épületéhez hasonlóan felújítás alatt állt. Legalább az állandó kalapácsolás megszokott volt számunkra.
Szabadidõnkben bejártuk a környezõ vidéket és közelebbi képet kaptunk házigazdáink kikapcsolódási és szórakozási szokásaikról. Tanítás után többször sétáltunk Bad Tölz sétálóutcáján és egyéb nevezetes helyein. A hétvégéket a családok által szervezett programokkal töltöttük. Többen voltak olyanok, akik a nem messze fekvõ neuschwansteini kastélyba látogattak el, vagy az 54 km-re lévõ Münchenbe utaztak városnézésre. Természetesen a városnézés is tartogatott meglepetéseket. Többen tapasztaltuk a müncheni városnézés örömeit. Rámutattak 1-2 nevezetességre, majd betértünk a sétálóutcán sorakozó márkás üzletekbe és megvártuk, míg jót vásároltak, majd egy kellemes kávézóba tértünk be beszélgetni.
Akadt olyan diák is, aki az iskola énekkarát kísérte el egy 1 hetes rendezvénysorozatra. Legtöbben azonban Bad Tölz csodálatos, hegyekben és tavakban gazdag környékét barangolták be. A vidék bejárásához nagyban hozzájárult az is, hogy sok fogadó család nem helyi lakos volt. Úgy, mint a Lovassyban, ott is sok a bejáró diák.
Estéink is gyorsan teltek. Családi beszélgetésekkel, sétálgatásokkal vagy baráti összejövetelekkel a közeli pubokban, esetleg házibulikon.
Kinntartózkodásunk alatt többünknek a bajor tájszólás mellett az idõjárással is meggyûlt a baja. Attól, hogy reggel hétágra sütött a nap, nem biztos, hogy délután 5 órakor nem szakadt ránk az ég.
A változékony idõjárás ellenére mindannyiunk számára felejthetetlen élményt nyújtott ez a pár hét és mindenkinek ajánljuk, hogy egyszer próbáljon ki egy hasonló programot.

Tolner Ágnes 12.a
Szilágyi Lilla 12.c
Móninger Kristóf 10.b
Szabó Dorottya 10.b
Szolcsányi Dóra 10.b
Somogyi Dóra 10.d

A kirándulás fényképei itt tekinthetõk meg...


Vissza a kezdőlapra * Ugrás a lap tetejére

© 2019. Lovassy László Gimnázium, Veszprém