FIGYELEM!

Az iskola ezen honlapja 2019. szeptember 1-je után már nem frissül.
 
Az új honlap a http://web.lovassy.hu érhető el!

Élménybeszámoló

Nagyon meglepõdtünk, amikor nyár végén e-mailt kaptunk Sofhauser tanárnõtõl, hogy már szeptember 4-én jönnek a német vendégeink Bottropból.
Szerdán délután [egy kis késéssel] meg is érkeztek a cserediákok az iskolához. Mindenki hamar összebarátkozott a fogatott fiúval vagy lánnyal, esetenként fiúkkal vagy lányokkal, de akadt olyan is, hogy fiúkkal és lánnyal. hamar megtaláltuk a közös témákat a beszélgetések során. Nyíltak, barátságosak és kedvesek voltak velünk, így mi is így viselkedtünk.
Itt létük alatt megismerkedtünk azokkal a dolgokkal, amik különböznek kultúráinkban [pl. étkezési szokások, reggeli készülõdés :) ], de természetesen lehetõségünk nyílt a nyelvgyakorlásra is.
A programok többé-kevésbé tetszettek vendégeinknek, mi mindig jól éreztük magunkat. A legjobban egyértelmûen a budapesti és a pápai nap sikerült. Délutánonként és esténként mi szerveztünk találkozót, bulit, házibulit. Ilyenkor csatlakoztak más lovassys tanulók is, akik szintén remekül érezték magukat.
Persze akadtak néha problémáink is: az értesítésre kialakított telefonlánc nem mindig mûködött, de végül mindig mindenki hazajutott. :)
Mindent összevetve nagyon jól sikerült ez a tíz nap és reméljük, mi is hasonlóan szép élményekkel jövünk majd haza Németországból. :)

Gór Andrea


Vissza a kezdőlapra * Ugrás a lap tetejére

© 2019. Lovassy László Gimnázium, Veszprém