FIGYELEM!

Az iskola ezen honlapja 2019. szeptember 1-je után már nem frissül.
 
Az új honlap a http://web.lovassy.hu érhető el!

A 2011/2012-es tanév ballagási ünnepségén nevelõtestületi díjazásban részesült diákok:

1., Jubileumi emlékplakettet kapott:

Az iskolánk legmagasabb, tanulóknak adható kitüntetése a Lovassy László Gimnázium Jubileumi emlékplakettje. Ezt azok a végzõs tanulók kaphatják, akik tanulmányi téren, egyéni kulturális vagy sport teljesítményben gimnáziumi tanulmányaik során országos szintû eredményt értek el, és a tanulóközösség elé minden tekintetben példaként állíthatók.

Az elismerésben részesített diákok, az iskola emlékplakettje mellett átvehetik a Herendi Porcelánmanufaktúra által felajánlott és elkészített Lovassy mellszobrot is. A Jubileumi emlékplakettel jutalmazott tanulók közül a legkiemelkedõbb teljesítményt nyújtó diák megkapja a manufaktúra által felajánlott emléktárgyat is.

ALBECHT DORISZ 13.A osztályos tanuló

Dorisz öt éven át kimagasló tanulmányi munkát végzett, mindvégig kitûnõ volt. Több tantárgyból is magas szinten teljesítve bizonyította tehetségét, szorgalmát, sokoldalúságát. Legkiemelkedõbb eredményei az OKTV-n a történelem tantárgyból az elmúlt tanévben elért ötödik helyezés és a spanyol nyelv OKTV-n 2012-ben megszerzett 6. hely. Az iskola lány focicsapatával háromszor vett részt a diákolimpia országos döntõjében, ahol a legnagyobb sikert 2011-ben érték el, amikor a csapat a 2. helyen végzett.

A nevelõtestület döntése alapján Dorisz vehette át a legkiemelkedõbb teljesítményt nyújtó végzõs tanulónak a porcelánmanufaktúra által felajánlott emléktárgyat (is).

MÉSZÁROS EVELIN 13.A osztályos tanuló

aki az elmúlt öt évben kiemelkedõ tanulmányi munkát végzett, lelkiismeretessége, segítõkész hozzáállása mindenki számára példa lehet. A legkiemelkedõbb tanulmányi eredményeket spanyol nyelvbõl érte el, amibõl az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen az elmúlt tanévben a 22. helyen, míg az idén a 9. helyen végzett.

CSONTÓ DOROTTYA 13.B osztályos tanuló

aki kitûnõ tanulmányi eredményéért, lelkiismeretes közösségi munkájáért, a német nyelv és irodalom tantárgyból elért kiemelkedõ teljesítményéért, sport és mûvészeti tevékenységéért kapott jubileumi emlékplakettet. Dorottya a német nemzetiségi OKTV-n 2011-ben a 17. míg 2012-ben a 6. helyen végzett. 2009-ben a diákolimpia országos döntõjében szerepelt labdarúgócsapat tagja volt. Munkái láthatóak voltak a 44. középiskolai fotópályázat kiállításán Pécsett.

TÓSOKI DÁNIEL 13.B osztályos tanuló

aki akitûnõ tanulmányi eredményéért, a német nemzetiségi nyelv és irodalom tantárgyból elért kiemelkedõ teljesítményéért, a német nemzetiségi hagyományok ápolása terén nyújtott tevékenységéért lett díjazott. Dani a német nemzetiségi nyelv és irodalom OKTV-n 2011-ben 16. míg 2012-ben 2. helyezést ért el. A Helikoni Ünnepségeken 2010-ben a harmonika trióval ezüst minõsítést, míg 2012-ben a sváb népzenei együttessel arany minõsítést szerzett. Évek óta a német nemzetiségi énekkar hangszeres kísérõje harmonikával amivel a könnyû mûfajban is bemutatkozott.

MIHÁLYKÓ ANDRÁS 13.C osztályos tanuló

aki kiemelkedõ tanulmányi eredménye mellett az elmúlt öt évben számtalan sikert ért el informatika, matematika és történelem tantárgyakból. Talán a legfontosabbak: 2011-ben az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen informatikából 22. , matematikából 23., történelembõl 13. helyezést szerzett, az idén informatikából 8. , matematikából 12. lett. Elsõ helyezett volt az Izsák Imre Gyula Komplex Természettudományi versenyen. Kiemelkedõ közösségi és mûvészeti tevékenységet végzett, kilencedikes kora óta aktív tagja a Lovassy László Gimnázium Vegyeskarának. Az idei évben Brusznyai-díjat kapott.

OLÁH DÁNIEL 13.C osztályos tanuló

Dani legnagyobb sikereit a történelem tantárgyban rendezett versenyeken érte el. Az idei tanévben az OKTV-n történelem tantárgyból 11. helyezést ért el. Elsõ helyet szerzett a Bonus Intra Országos Történelmi versenyen, s ezzel felvételt nyert a Matthias Corvinus Kollégiumba. Meghatározó egyénisége volt az iskola zenei életének, öt éven tagja volt a vegyes karnak. Egy évig volt a Lovassy diákigazgatója, mint a Cosa Nostra párt frontembere.

HÕGYE NORBERT 13.D osztályos tanuló

akit az öt év során mutatott megbízható, következetes munkája, a munkához való hozzáállása segítette, hogy minden tantárgyból példamutató, biológia tantárgyból pedig kiemelkedõ eredményt érjen el. Biológiából az OKTV-n tavaly 17., ebben a tanévben pedig 2. helyezett lett. Emellett öt éven át az iskola kézilabdacsapatának meghatározó játékosa volt. Tagja volt a 2011.évi diákolimpián országos 2. helyezést elért kézilabdacsapatunknak is.

2., Nevelõtestületi jegyzõkönyvi dicséretet kapott:

Iskolánkban nevelõtestületi jegyzõkönyvi dicséretben részesíthetõ az a tanuló, aki kötelességét példamutatóan teljesítette, és valamely területen, országos szinten is öregbítette iskolánk hírnevét.

STUMPF CSABA 13.A osztályos tanuló

Csaba kiemelkedõ tanulmányi munkájáért, a biológia tantárgyból elért kiemelkedõ teljesítményéért kapott nevelõtestületi jegyzõkönyvi dícséretet. Csaba az OKTV-n 2012-ben 10. helyezést ért el.

IVÁN BORBÁLA 13.B osztályos tanuló

Bori példamutató kötelességteljesítéséért, a német nemzetiségi nyelv és irodalom tantárgyból elért kiemelkedõ eredményéért kapott nevelõtestületi jegyzõkönyvi dícséretet. A német nemzetiségi OKTV-n 2012-ben 4. helyezést ért el.

MOLNÁR GEORGINA 13.B osztályos tanuló

Georgina példamutató kötelességteljesítéséért, a német nemzetiségi nyelv és irodalom tantárgyból elért kiemelkedõ eredményéért kapott nevelõtestületi jegyzõkönyvi dícséretet. A német nemzetiségi OKTV-n 2012-ben 9. helyezést ért el.

CSÉCSI MIKLÓS 13.B osztályos tanuló

Miklós kitûnõ tanulmányi eredményéért, a német nyelv tantárgyból elért kiemelkedõ teljesítményéért, kiváló közösségi munkájáért kapott nevelõtestületi jegyzõkönyvi dícséretet. Az OKTV-n 21. helyezést ért el, éveken át segítette a háttérbõl az iskolai rendezvények hangosítását.

HEGEDÛS GABRIELLA 13.B osztályos tanuló

Gabi példamutató kötelességteljesítéséért, a német nemzetiségi nyelv és irodalom tantárgyból elért kiemelkedõ eredményéért, az eredményes sporttevékenységéért kapott nevelõtestületi jegyzõkönyvi dícséretet. A német nemzetiségi OKTV-n 17. helyezést ért el, valamint az országos diákolimpián 2. helyen végzett leány labdarúgó csapatot is erõsítette.

BORBÁS KATALIN 13.D osztályos tanuló

Kati példamutató magatartásáért és kötelességteljesítéséért, mûvészeti tevékenységéért, valamint a magyar irodalom tantárgyból elért kiemelkedõ eredményéért kapott nevelõtestületi jegyzõkönyvi dícséretet. Az OKTV-n 25. helyezést ért el és öt éven át volt a Lovassy-kórus tagja.

3., Nevelõtestületi elismerés mûvészeti tevékenységért kapott:

Nevelõtestületi elismerés mûvészeti tevékenységért díjban részesülhet az a diákunk, aki gimnáziumi tanulmányai során folyamatosan kiemelkedõ tevékenységet végzett valamely mûvészeti területen, vagy egyéni, közösségi, országos szintû eredményt ért el.

BARÁTH VERONIKA 13.A osztályos tanuló

Vera több mûvészeti területen nyújtott kiemelkedõ teljesítményéért nyerte el az elismerést. A Helikoni Ünnepi Játékokon irodalmi alkotások kategóriában 2010-ben arany minõsítést szerzett, míg 2012-ben a film-videó kategóriában a Végzõs lovassysok csapat tagjaként bronz minõsítést kapott. A mûvészeti tevékenység mellett az idei tanévben a biológia OKTV-n 17. helyezést ért el.

FABACSOVICS LILI 13.A osztályos tanuló

Lili számos irodalmi - esszé, novella, drámaíró pályázaton - elért országosan kiemelkedõ eredményéért, a Lovassy színpad tagjaként nyújtott alakításaiért nyerte el az elismerést.

CHOVÁN GÁBOR 13.C osztályos tanuló

Gábor az iskola zenei életében betöltött szerepéért, az iskolai rendezvényeken, külföldi utakon sokakat megörvendeztetõ játékáért, a 2010-es Helikonon kapott ezüst és a 2012-es arany minõsítésért, az énekkar támogatásáért nyerte el az elismerést.

KRÉMER ZOLTÁN 13.D osztályos tanuló

Zoltán képzõmûvészeti munkájáért nyerte el az elismerést. Az elmúlt hetekben láthattuk képeit a földszinti zsibongóban, a Helikonon bronz minõsítést kapott.

4., Nevelõtestületi elismerés sport tevékenységért kapott:

Nevelõtestületi elismerés sport tevékenységért díjban részesülhet az a diákunk, aki gimnáziumi tanulmányai során folyamatosan kiemelkedõ sporttevékenységet végzett, vagy a sport területén országos szinten dobogós helyezést ért el.

HORVÁTH SÁRA
és
LANG NIKOLETT
a 13.A-ból,
SZOKOLI TEODÓRA
a 13.B-bõl,
VARGA KINGA
13.D
osztályos tanuló

akik a leány labdarúgó csapattal háromszor az országos diákolimpia döntõjébe jutottak, 2011-ben a 2. helyezett csapat tagjai voltak.

KUTI SEBESTYÉN
és
PAPP GYULA

13.D osztályos tanulók

akik a kézilabda diákolimpia döntõjébe kétszer bejutott, 2011-ben 2. helyezett csapat tagjai voltak.


Vissza a kezdőlapra * Ugrás a lap tetejére

© 2019. Lovassy László Gimnázium, Veszprém