FIGYELEM!

Az iskola ezen honlapja 2019. szeptember 1-je után már nem frissül.
 
Az új honlap a http://web.lovassy.hu érhető el!

Angol nyelvi verseny - 2013/2014-es tanév

Kedves 8. osztályosok! Kedves érdeklõdõk!

A Lovassy László Gimnázium angol nyelvi munkaközössége versenyt rendez a veszprémi 8. osztályosok számára, melyben 3 fõs csapatok vehetnek részt. Célunk, hogy lehetõséget teremtsünk az angolt tanuló és szeretõ gyerekek részére, hogy tudásukat, felkészültségüket összemérhessék kortársaikéval. Emellett fel szeretnénk kelteni az érdeklõdésüket Nagy Britannia kultúrája, nevezetességei iránt is, és arra szeretnénk õket ösztönözni, hogy a már megszerzett ismereteiket kreatív módon használják fel.

A verseny három fordulóból áll.

  • Az 1. fordulóban a csapatok angol nyelvtudását szeretnénk felmérni. A csapattagoknak közösen kell megoldaniuk egy írásbeli nyelvi feladatlapot, mely olvasásértési, nyelvtani és szókincsbeli tudásukat teszteli. A feladatlap nyelvi szintje A2-B1. A forduló idõpontja: 2013. december 11. (szerda) 15.00 óra.

  • A 2. fordulóba továbbjutott csapatok egy újabb írásbeli feladatlapot töltenek ki, melyben néhány, általunk megadott angol uralkodóról megszerzett tudásukat ellenõrizzük. A forduló idõpontja: 2014. március eleje.

  • A 3. fordulóba bejutott csapatoknak már szóban kell bemutatniuk egyet a megadott történelmi személyiségek közül. A forduló idõpontja: 2014 áprilisa.

Az egyes fordulók után nem jut be valamennyi csapat automatikusan a következõ fordulóba. Az elsõ forduló után 10 csapat jut tovább a másodikba, az itt megjelentek közül pedig a legjobb 5 csapat kerül be a harmadik, szóbeli döntõbe. Az egyes fordulókon elért eredmények összeadódnak

Valamennyi forduló a gimnázium épületében kerül megrendezésre. Az idõpontokat igyekeztünk a 8. osztályos felvételi eljárás idõpontjaihoz igazítani, hogy minél több diák részt vehessen a versenyben, de a versenyre való készülés ne akadályozza õket a felvételi vizsgákra való felkészülésben.

Az egyes fordulók után az eredményeket a gimnázium honlapján tesszük közzé, a továbbjutottaknak pedig e-mailben küldjük el a tudnivalókat a következõ fordulóra való felkészüléshez.
Kérjük, hogy a jelentkezõ csapatok névsorát, általános iskoláját, a felkészítõ tanár nevét, és a csapat elérhetõségét (csapatonként egy e-mail cím) küldjétek el a következõ címre: szizsu@mail.lovassy.hu

Jelentkezési határidõ: 2013. december 05.

Reméljük, hogy a tavalyihoz hasonlóan, az idén is sok csapat látogat el hozzánk és méri össze tudását, felkészültségét a többiekével.

Veszprém, 2013. november 10.

a Lovassy László Gimnázium
angol nyelvi munkaközössége


Vissza a kezdőlapra * Ugrás a lap tetejére

© 2019. Lovassy László Gimnázium, Veszprém