FIGYELEM!

Az iskola ezen honlapja 2019. szeptember 1-je után már nem frissül.
 
Az új honlap a http://web.lovassy.hu érhető el!

A 2013/2014-es tanév ballagási ünnepségén nevelõtestületi díjazásban részesült diákok:

1., Jubileumi emlékplakettet kapott:

Az iskolánk legmagasabb, tanulóknak adható kitüntetése a Lovassy László Gimnázium Jubileumi emlékplakettje. Ezt azok a végzõs tanulók kaphatják, akik tanulmányi téren, egyéni kulturális vagy sport teljesítményben gimnáziumi tanulmányaik során országos szintû eredményt értek el, és a tanulóközösség elé minden tekintetben példaként állíthatók.

Az elismerésben részesített diákok, az iskola emlékplakettje mellett átvehetik a Herendi Porcelánmanufaktúra által felajánlott és elkészített Lovassy mellszobrot is. A Jubileumi emlékplakettel jutalmazott tanulók közül a legkiemelkedõbb teljesítményt nyújtó diák megkapja a manufaktúra által felajánlott emléktárgyat is.

DÉRI TAMÁS 13.A osztályos tanuló

kiváló tanulmányi munkája mellett, kiemelkedõen szerepelt matematika és informatika versenyeken. Kilencedik osztályban az Arany Dániel és a Kenguru Matematika Versenyen is 1. helyezett lett. Tizenegyedik osztályban a Nemes Tihamér Informatika Versenyen, 12. 13. évfolyamon az informatika OKTV-n szerepelt kiemelkedõ eredménnyel programozói kategóriában. Az év honlapja internetes versenyen 2012-ben ifjúsági kategóriában 1. helyezett lett. Emellett akrobatikus rock and roll táncosként rendszeres szereplõje volt az iskolai Alma matereknek is. Emlékezetes alakítást nyújtott 2012-ben Petõfiként a március 15-i ünnepi mûsorban.

A nevelõtestület döntése alapján Tamás vehette át a legkiemelkedõbb teljesítményt nyújtó végzõs tanulónak a porcelánmanufaktúra által felajánlott emléktárgyat (is).

HAÁSZ GERGELY ZSOMBOR 13.A osztályos tanuló

aki a gimnáziumi tanulmányok során kiemelkedõ eredményeket ért el a matematikából rendezett tanulmányi versenyeken. Az Arany Dániel Matematikaversenyen kilencedik osztályban 2. tízedikben 3. díjat kapott, végzõsként az OKTV-n 27. lett a matematika tagozatosok között. Kenguru matematika versenyen kilencedikben 7. tizenkettedikben 8. lett. A Gordiusz országos tesztversenyen többször képviselte iskolánkat és eredményeivel hozzájárult ahhoz, hogy gimnáziumunk idén immár hatodszor is elnyerte az ország legeredményesebb vidéki 4 osztályos középiskolája vándorserleget.

TÓTH ZSUZSA VERONIKA 13.A osztályos tanuló

aki gimnáziumi tanulmányai alatt végig kitûnõ tanuló volt. Kiemelkedõ eredményt ért el spanyol nyelvbõl az országos középiskolai tanulmányi versenyen. A 2012/2013-as tanévben a 20. az idei évben 5. helyezett lett. Tizenkettedikesként 18. volt az Édes Anyanyelvünk Országos Nyelvhasználati versenyen. Öt éven át aktív tagja volt az énekkarnak, több éven át az iskolai kézilabda csapatnak.

ZSILÁK BORBÁLA 13.A osztályos tanuló

aki a Lovassy Színpad tagjaként három alkalommal jutott be az ODT döntõjébe. 2013-ban nagy szerepe volt abban, hogy a Lovassy Színpadot a zsûri "Hét az egyben díj az igényes színészi munkáért" különdíjjal jutalmazta; Három arany minõsítést szereztek a Helikoni Ünnepségeken, és 2014-ben elnyerték a színjátszás kategória fõdíját. Ebben az évben ezenkívül vers - és prózamondás kategóriában is arany minõsítést és különdíjat kapott. 2014-ben az Õze Lajos országos vers - és prózamondó versenyen elsõ helyezést ért el. Fontos szereplõje volt a Petõfi Színház által meghirdetett diákelõadásoknak és a 2012. évi március 15-i iskolai mûsornak. Az idei tanévben bejutott a biológia OKTV döntõjébe.

KRÉN HELÉNA 13.B osztályos tanuló

kiváló tanulmányi eredményéért, kiemelkedõ közösségi munkájáért és példamutató magatartásáért kapta az elismerést. Heléna a német nemzetiségi OKTV-n 9., a német nyelvi OKTV-n pedig 27. helyezést ért el.

2., Nevelõtestületi jegyzõkönyvi dicséretet kapott:

Iskolánkban nevelõtestületi jegyzõkönyvi dicséretben részesíthetõ az a tanuló, aki kötelességét példamutatóan teljesítette, és valamely területen, országos szinten is öregbítette iskolánk hírnevét.

ERDÕS SZILVIA 13.A osztályos tanuló

Szilvi példamutató magatartásáért és kötelességteljesítéséért és az országos középiskolai tanulmányi versenyen informatika tantárgyból elért kiemelkedõ eredményéért kapta a dícséretet. Szilvi az informatika OKTV alkalmazói kategóriában a 29. helyen végzett

PÁLI VIKTÓRIA 13.B osztályos tanuló

Viki példamutató kötelességteljesítéséért és a német nyelvbõl elért kiemelkedõ eredményéért érdemelte ki a dícséretet. Viki német nyelvbõl az országos középiskolai tanulmányi versenyen a 14. helyezést érte el.

3., Nevelõtestületi elismerés mûvészeti tevékenységért kapott:

Nevelõtestületi elismerés mûvészeti tevékenységért díjban részesülhet az a diákunk, aki gimnáziumi tanulmányai során folyamatosan kiemelkedõ tevékenységet végzett valamely mûvészeti területen, vagy egyéni, közösségi, országos szintû eredményt ért el.

LAKNER TÍMEA 13.A osztályos tanuló

Timi a Lovassy Színpad tagjaként három alkalommal jutott be az Országos Diákszínjátszó Találkozó (ODT) döntõjébe. 2013-ban nagy szerepe volt abban, hogy a Lovassy Színpadot a zsûri "Hét az egyben díj az igényes színészi munkáért" különdíjjal jutalmazta; Három arany minõsítést szereztek a Helikoni Ünnepségeken, és 2014-ben elnyerték a színjátszás kategória fõdíját. Fontos szereplõje volt a Petõfi Színház által meghirdetett diákelõadásoknak és a 2012. évi március 15-i iskolai mûsornak. Az akrobatikus rock and roll - csoport tagjaként minden évben láthattuk az iskolai Alma mater gálán.

PEIDL DIÁNA 13.B osztályos tanuló

Dia a német nemzetiségi kultúra ápolása területén és az iskolai kórusokban végzett kiemelkedõ munkájáért kapta a mûvészeti elismerést. Tevékeny részese volt a vegyeskar, a nõikar és a nemzetiségi kórus helikoni sikereinek, a Sváb Népzenei Együttessel 2012-ben szintén arany minõsítést szerzett a Helikoni Ünnepségeken.

SZMULAI ALEXANDRA 13.B osztályos tanuló

Alexandra a német nemzetiségi kultúra ápolása területén és az iskolai kórusokban végzett kiemelkedõ munkájáért érdemelte kia díjat. Tevékeny részese volt a vegyeskar, a nõikar és a nemzetiségi kórus helikoni sikereinek, a Sváb Népzenei Együttessel 2012-ben szintén arany minõsítést szerzett a Helikoni Ünnepségeken.

BORSOS ESZTER 13.Dosztályos tanuló

Eszter a Lovassy Színpad tagjaként három alkalommal jutott be az ODT döntõjébe. 2013-ban nagy szerepe volt abban, hogy a Lovassy Színpadot a zsûri "Hét az egyben díj az igényes színészi munkáért" különdíjjal jutalmazta; Három arany minõsítést szereztek a Helikoni Ünnepségeken, és a legutóbbi alkalommal elnyerték a színjátszás kategória fõdíját. 2013-ban az ODT területi fordulóján a zsûri különdíjjal jutalmazta alakítását. Fontos szereplõje volt a Petõfi Színház által meghirdetett diákelõadásoknak és a 2011. évi karácsonyi iskolai mûsornak. Az iskolai irodalmi pályázatokon írásait a zsûri kiemelten jó színvonalúnak ítélte.

PEM DOMINIK 13.D osztályos tanuló

Doma a Lovassy Színpad tagjaként három alkalommal jutott be az ODT döntõjébe. 2013-ban nagy szerepe volt abban, hogy a Lovassy Színpadot a zsûri "Hét az egyben díj az igényes színészi munkáért" különdíjjal jutalmazta; Három arany minõsítést szereztek a Helikoni Ünnepségeken, és 2014-ben elnyerték a színjátszás kategória fõdíját. 2012-ben a Helikonon a vers - és prózamondás kategóriában arany minõsítést kapott. Fontos szereplõje volt a Petõfi Színház által meghirdetett diákelõadásoknak és a 2011. évi iskolai karácsonyi mûsornak.

4., Nevelõtestületi elismerés sport tevékenységért kapott:

Nevelõtestületi elismerés sport tevékenységért díjban részesülhet az a diákunk, aki gimnáziumi tanulmányai során folyamatosan kiemelkedõ sporttevékenységet végzett, vagy a sport területén országos szinten dobogós helyezést ért el.

PÁVITS SÁRA 13.A
PETRÓCZI ZITA 13.B
GELENCSÉR ORSOLYA 13.D
LEIKER FLÓRA 13.D
STRENNER KINGA 13.D

osztályos tanulók

akik a leány röplabda csapattal többször az országos diákolimpia döntõjébe jutott, 2012-ben 3., 2013-ban és 2014-ben 6. helyezett csapat tagjai.

PÉNTEK MÁTYÁS 13.A
osztályos tanuló

a tájékozódási futás diákolimpián elért 2. helyezésért.

NÉMETH ESZTER 13.B
osztályos tanuló

a taekwondo diákolimpián elért 1. helyezésért.

DUDÁS TAMÁS 13.C
osztályos tanuló

a tenisz diákolimpián csapatban elért 2. helyezésért. Az iskolai röplabda csapatnak is meghatározó játékosa volt.

LIZÁK RICHÁRD 13.C
osztályos tanuló

a karate diákolimpia döntõjében elért 1. helyezésért. Magyar bajnoki és Európa bajnokságon elért eredményeiért.


Vissza a kezdőlapra * Ugrás a lap tetejére

© 2019. Lovassy László Gimnázium, Veszprém