FIGYELEM!

Az iskola ezen honlapja 2019. szeptember 1-je után már nem frissül.
 
Az új honlap a http://web.lovassy.hu érhető el!

Elektronikus napló használata a Lovassy László Gimnáziumban - 2014/2015-ös tanév

A 2013/2014-es tanév második félévétõl a Lovassy László Gimnázium bevezette és a 2014/2015-ös tanévben is tovább folytatja az elektronikus napló használatát a MAGISZTER.Net Portálon keresztül.

Jelen oldalon összegyûjtöttük a használatba vétellel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat:

1. A hozzáférési azonosító és jelszó

Mindazok, akik már múlt évben is használták az E-Naplót, ugyanazzal a felhasználói névvel és jelszóval tudnak belépni a rendszerbe, mint a 2013/2014-es tanév 2. félévében.

A kezdõ évfolyam (9/Ny és 9/AjTP) diákjai és szüleik - amennyiben beiratkozáskor megadtak elektronikus elérhetõséget - a nyár folyamán (augusztus elején) kaptak egy hasonló tartalmú levelet kap:

Ennek a levélnek az utolsó sorában található linkre kattintva érkezik egy újabb elektronikus levél, mely tartalmazza már a használható felhasználói név / jelszó párost.

A levél végén lévõ Belépés szóra kattintva a felhasználói név / jelszó párossal mindenki elérheti az elektronikus naplót.

Célszerû az elsõ belépést követõen az e-mailben érkezett jelszót megváltoztatni. Ez a jobb felsõ sarokban a Saját adatok menü kiválasztása után a bal oldalon megjelenõ Jelszó módosítása almenüben tehetõ meg.

2. Belépés az E-Napló rendszerébe

Az elektronikus napló ezek után mindig elérhetõ a Lovassy László Gimnázium honlapjának (www.lovassy.hu) kezdõoldalán a jobb felsõ sarokban található képre kattintva, vagy a kiar.educatio.hu webcímen. A megjelenõ weboldalon a bal oldali, kék belépési lehetõséget kell választani:

3. Bõvebb információ a rendszer használatával kapcsolatosan

Az elektronikus napló használatáról bõvebben az E-Napló felületén az Intézményi adatok menü Dokumentumtár almenüjébe feltöltött pdf dokumentumban olvashatnak.

4. Hozzáférési jogosultság igénylése az elektronikus naplóhoz

Ha egy diák nem jelezte hozzáférési szándékát az E-Naplóhoz, akkor ezt 2014. szeptember 16-a után az iskolatitkárnál személyesen jelezheti munkaidõben.

Ha egy szülõ hozzá szeretne férni az elektronikus naplóhoz, akkor a hozzáférési szándékát elektronikusan az enaplo@mail.lovassy.hu címen igényelheti. Az elektronikus levélben meg kell adnia, hogy melyik diáknak a szülõje és milyen elektronikus címre kéri a jelszóemlékeztetõ megküldését. A jelszóemlékeztetõt az azonosítás után pár napon belül megküldjük.

5. Jelszóemlékeztetõ kérése

Amennyiben valaki elfelejtette a jelszavát, de tudja a felhasználói nevét és a rendszerben regisztrált elektronikus címét, akkor kiar.educatio.hu címen a Belépés a Magiszter portálra képet választva a Jelszóemlékeztetõ kérése linket kiválasztva adhatja meg a felhasználói nevét és elektronikus címét:

A Küldés gomb megnyomásával a megadott elektronikus címre elküldésre kerül egy jelszóemlékeztetõt kérõ levél (ld. 1. pont). Az abban leírtak szerint kell ezek után eljárni.

A rendszer használatával kapcsolatos kérdéseiket, kéréseiket a e-naplo@mail.lovassy.hu címre küldhetik.

 


Vissza a kezdőlapra * Ugrás a lap tetejére

© 2019. Lovassy László Gimnázium, Veszprém