FIGYELEM!

Az iskola ezen honlapja 2019. szeptember 1-je után már nem frissül.
 
Az új honlap a http://web.lovassy.hu érhető el!

A Vetésiben jártak a spanyolosok

A Vetési gimnázium spanyol kéttannyelvű tagozata december 12-én rendezte meg a Spanyol napot (El Día de Espanol), amelyre az idén a Lovassyban spanyolul tanuló diákokat is meghívták.
Örömmel fogadtuk a meghívást, és egy kb. 25 fős csapattal (zömmel a nyelvi előkészítősök) képviseltük az iskolát.
Az egész délutánt kitöltő program gazdag és változatos volt: előadást tartott Dr. Anderle Ádám tanár úr, aki a szegedi egyetem spanyol tagozatát népszerűsítette, Riz Barnabás, az El Camino nyelviskola tanára egy online nyelvtanító programot mutatott be, perui élményeit osztotta meg egy önkéntes szolgálatból visszatért fiatalember, két baszk lány pedig a Spanyolországon belül autonómiát élvező Baszkföld különleges kultúráját, értékeit villantotta fel diavetítéssel egybekötött beszámolóban. Az est végén egy vicces spanyol bohóc-bűvész szórakoztatta a közönséget.

A spanyolul zajló előadások mellett természetesen a diákoknak is szerepelniük kellett. A mi csapatunk is készült spanyolul írt bemutatkozó verssel (kettővel is), vittünk többféle spanyol süteményt, részt vettünk egy műveltségi vetélkedőben és írtunk megadott szavakból mesét.

A lovassys csapat sikeresen szerepelt: két kategóriában második, egyben pedig harmadik helyezést kaptunk.

Köszönet minden lelkes részt vevő diáknak!

Külön köszönet a süteményt készítő anyukáknak és lányoknak!

A versek itt olvashatók el.

A fényképek itt nézhetők meg.

Az oklevelek itt láthatók.


Vissza a kezdőlapra * Ugrás a lap tetejére

© 2019. Lovassy László Gimnázium, Veszprém