FIGYELEM!

Az iskola ezen honlapja 2019. szeptember 1-je után már nem frissül.
 
Az új honlap a http://web.lovassy.hu érhető el!

A 2014/2015-ös tanév ballagási ünnepségén nevelõtestületi díjazásban részesült diákok:

1., Jubileumi emlékplakettet kapott:

Az iskolánk legmagasabb, tanulóknak adható kitüntetése a Lovassy László Gimnázium Jubileumi emlékplakettje. Ezt azok a végzõs tanulók kaphatják, akik tanulmányi téren, egyéni kulturális vagy sport teljesítményben gimnáziumi tanulmányaik során országos szintû eredményt értek el, és a tanulóközösség elé minden tekintetben példaként állíthatók.

Az elismerésben részesített diákok, az iskola emlékplakettje mellett átvehetik a Herendi Porcelánmanufaktúra által felajánlott és elkészített Lovassy mellszobrot is. A Jubileumi emlékplakettel jutalmazott tanulók közül a legkiemelkedõbb teljesítményt nyújtó diák megkapja a manufaktúra által felajánlott emléktárgyat is.

HORVÁTH ANDRÁS
13.A
osztályos tanuló

példamutató magatartásáért és kötelességteljesítéséért, a magyar nyelv és német nyelv tantárgyakból elért kiemelkedő eredményeiért, az iskola közösségi és művészeti életében betöltött szerepéért. András magyar nyelvből a 4. helyen végzett az OKTV-n, német nyelvből 24. helyet érte el. A Lovassy kórus meghatározó, aktív tagja, a Lovassy néptánccsoport vezetője, könnyű és kamaraének formációk tagja, irodalmi művek alkotója, a művészeti önképzőkör tagja. Cikkek írója az iskolai egészség-honlapra, melyek közül már jelent meg az Élet és Tudományban is.

A nevelõtestület döntése alapján András vehette át a legkiemelkedõbb teljesítményt nyújtó végzõs tanulónak a porcelánmanufaktúra által felajánlott emléktárgyat (is).

HALMAI FANNY ADRIÁNA 13.D osztályos tanuló

példamutató magatartásáért és kötelességteljesítéséért, a történelem tantárgyból elért kimagasló versenyeredményeiért. Fanny öt éven át kitűnő tanulmányi eredményt ért el, négy évig erősítette a Lovassy kórust. 10. évfolyamos korában a Savaria történelem versenyen 3. helyen végzett, a 12. évfolyamon az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen, az OKTV-n 1. helyezést ért el. Halmai Fanny az idei év Brusznyai-díjasa.

TAJTI VIRÁG 13.D osztályos tanuló

példamutató magatartásáért és kötelességteljesítésért. Virág öt éven át szintén kitűnő tanulmányi eredményt ért el. A 12. évfolyamon történelem tantárgyból az OKTV-n a 16. helyen végzett, az idei tanévben a francia nyelv OKTV-n 29., míg a filozófia OKTV-n 24. helyezett volt. Kiemelkedő közösségi munkát végzett, az iskolai rendezvények sokoldalú szereplője volt, énekelt, Antigoné volt, ha kellett konferált.

BARA BERNADETT 13.B osztályos tanuló

példamutató magatartásáért és kötelességteljesítésért, a német nyelvből elért eredményeiért. Szintén öt éven át volt kitűnő tanuló, emellett az idei évben a német nemzetiségi nyelv és irodalom, valamint a német nyelv OKTV-n egyaránt 10. helyen végzett.

NÉNINGER HENRIK ISTVÁN 13.B osztályos tanuló

példamutató magatartásáért és kötelességteljesítéséért, a német nemzetiségi nyelv és irodalom tantárgyból, valamint a sport területén nyújtott kiemelkedő teljesítményéért. Henrik a nemzetiségi OKTV-n az 5. helyen végzett, és tagja volt 2014-ben és 2015-ben is a fiú kézilabda diákolimpia döntőjébe jutott csapatnak, amellyel 12. illetve 13. helyen végeztek.

SZENTE FANNI LUCA 13.B osztályos tanuló

példamutató magatartásáért és kötelességteljesítéséért, közösségi munkájáért, a német és spanyol nyelvből elért kimagasló eredményeiért, művészeti tevékenységéért. Fanni a német nemzetiségi nyelv és irodalom OKTV-n a 6. helyen, a német nyelv OKTV-n a 2. helyen, míg a spanyol nyelv OKTV-n a 7. helyen végzett. Öt évig láthattuk/hallhattuk az iskolai kórusokban, a Deutschklub tánccsoport tagja.

TILESCH BÁLINT IVÁN 13.B osztályos tanuló

példamutató magatartásáért és kötelességteljesítéséért, közösségi munkájáért, a német nyelvből elért kimagasló eredményeiért, sportteljesítményéért. Bálint a német nemzetiségi nyelv és irodalom OKTV-n 12. évfolyamosként a 4. helyet szerezte meg, az idei évben a német nyelv OKTV-n 28. lett. Henrikkel együtt tagja volt 2014-ben és 2015-ben is a fiú kézilabda diákolimpia döntőjébe jutott csapatnak, amellyel 12. illetve 13. helyen végeztek.

2., Nevelõtestületi jegyzõkönyvi dicséretet kapott:

Iskolánkban nevelõtestületi jegyzõkönyvi dicséretben részesíthetõ az a tanuló, aki kötelességét példamutatóan teljesítette, és valamely területen, országos szinten is öregbítette iskolánk hírnevét.

DOMBAY NIKOLETTA 13.B osztályos tanuló

példamutató magatartásáért és közösségi tevékenységéért, valamint a német nyelv tantárgyból elért kimagasló versenyeredményéért. Az idei tanévben a német nyelv OKTV-n a 13. helyen végzett

GÁL BOGLÁRKA 13.B osztályos tanuló

példamutató magatartásáért és kötelességteljesítéséért, valamint a matematika tantárgyból elért kimagasló versenyeredményéért. Az idei tanévben a matematika OKTV-n a 31. helyen végzett.

3., Nevelõtestületi elismerés mûvészeti tevékenységért kapott:

Nevelõtestületi elismerés mûvészeti tevékenységért díjban részesülhet az a diákunk, aki gimnáziumi tanulmányai során folyamatosan kiemelkedõ tevékenységet végzett valamely mûvészeti területen, vagy egyéni, közösségi, országos szintû eredményt ért el.

JUHÁSZ ZOLTÁN 13.A osztályos tanuló

az iskola zenei életében betöltött szerepéért. Tevékeny részese volt az iskolai kórusok helikoni sikereinek, az iskolai művészeti rendezvények - Karácsonyi koncert, Alma mater - rendszeres fellépője volt több együttessel, kísérőként és szólóban is. Kezdeményezte, szervezte és sokunk örömére művelte is az élőzenét a földszinti aulában. Zoli az idei évben az angol nyelv OKTV-n a 13. helyen végzett.

BOROSS TÜNDE 13.B osztályos tanuló

aki példamutató magatartása, kötelességteljesítése, tanulmányi munkája mellett, az iskolai kórusokban is kiemelkedő munkát végzett öt éven keresztül. Részese volt a Lovassy vegyeskar, a nőikar és a nemzetiségi kórus helikoni sikereinek 2012-ben és 2014-ben.

KORCSOG ANDOR 13.D osztályos tanuló

az iskola művészeti életében betöltött szerepéért. Amellett, hogy az iskolai vegyeskar tagjaként szerepe volt a helikoni sikerekben, a 2012-ben fődíjas néptáncegyüttes táncosa volt. Az iskolai művészeti rendezvények rendszeres fellépője volt több alkalmi formációban és szólóban is. Éveken át formálta az iskolarádión keresztül is zenei ízlésünket.

TÓTH DÓRA 13.Dosztályos tanuló

, aki példamutató magatartása, kötelességteljesítése mellett, az iskolai kórusokban is kiemelkedő munkát végzett öt éven keresztül. Tevékeny részese volt a Lovassy vegyeskar, a nőikar helikoni sikereinek 2012-ben és 2014-ben. A kórusok fellépéseit fuvolakísérettel is segítette.

Művészeti különdíj:

BALOGH MARCELL és NAGY ÁBEL IMRE 13.C osztályos tanulók

akik kiemelkedő szerepet játszottak az iskolai műsorok, rendezvények, művészeti produkciók magas szintű technikai megvalósításában. Mindig rendelkezésre álltak, akár az utolsó pillanatban is beugrottak, ha szükség volt rá. Ábel emellett az énekkarnak is tagja volt, szalagavató filmjüket, aminek elkészítésében szintén nagy szerepet játszottak, a szeretlekmagyarorszag.hu a legkreatívabbak közé választotta. A művészeti munkaközösség javaslatára, őket a tantestület művészeti különdíjban részesíti, az iskola művészeti rendezvényeinek (majdnem) tökéletes lebonyolításáért.

4., Nevelõtestületi elismerés sport tevékenységért kapott:

Nevelõtestületi elismerés sport tevékenységért díjban részesülhet az a diákunk, aki gimnáziumi tanulmányai során folyamatosan kiemelkedõ sporttevékenységet végzett, vagy a sport területén országos szinten dobogós helyezést ért el.

KOVÁCS ADRIENN TEODÓRA 13.A osztályos tanuló

a taekwon-do diákolimpián elért 2. helyezésért.

TÓTH KATALIN 13.A
osztályos tanuló

a taekwon-do diákolimpián elért 3 . helyezésért

VINCZE BOTOND 13.C
osztályos tanuló

a cselgáncs diákolimpián ifjúsági, illetve junior 2. illetve 3. helyezésért. A magyar bajnokságokon, rangsorversenyeken elért kiemelkedő eredményeiért

STROMMER NOÉMI 13.A
osztályos tanuló

a tollaslabda diákolimpián elért 3 . helyezésért. Noémi tagja volt a röplabda diákolimpián 2012-ben 3., 2013-ban és 2014-ben 6., idén 10. helyen végzett csapatnak. A sport mellett a spanyol nyelv OKTV-n a 16. helyen végzett.


Vissza a kezdőlapra * Ugrás a lap tetejére

© 2019. Lovassy László Gimnázium, Veszprém