FIGYELEM!

Az iskola ezen honlapja 2019. szeptember 1-je után már nem frissül.
 
Az új honlap a http://web.lovassy.hu érhető el!

A 2015/2016-os tanév ballagási ünnepségén nevelõtestületi díjazásban részesült diákok:

1., Jubileumi emlékplakettet kapott:

Az iskolánk legmagasabb, tanulóknak adható kitüntetése a Lovassy László Gimnázium Jubileumi emlékplakettje. Ezt azok a végzõs tanulók kaphatják, akik tanulmányi téren, egyéni kulturális vagy sport teljesítményben gimnáziumi tanulmányaik során országos szintû eredményt értek el, és a tanulóközösség elé minden tekintetben példaként állíthatók.

Az elismerésben részesített diákok, az iskola emlékplakettje mellett átvehetik a Herendi Porcelánmanufaktúra által felajánlott és elkészített Lovassy mellszobrot is. A Jubileumi emlékplakettel jutalmazott tanulók közül a legkiemelkedõbb teljesítményt nyújtó diák megkapja a manufaktúra által felajánlott emléktárgyat is.

PAPP MARCELL
13.A
osztályos tanuló

példamutató magatartásáért és kötelességteljesítéséért, az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen fizika, kémia és matematika tantárgyból elért kimagasló versenyeredményeiért, művészeti tevékenységéért. Marcell az OKTV-n fizikából 6., kémiából 20., matematikából 23. helyezést ért el. A Mikola Sándor Fizikaversenyen 5., a Kenguru Matematika versenyen 2. és 4., az Irinyi János Kémiaversenyen 9. és 13., a Lóczy Lajos Földrajzversenyen 8. helyezett volt az előző években. A Helikoni Ünnepségeken 2014-ben hangszer szóló kategóriában gitár játékával arany minősítést kapott.

A nevelõtestület döntése alapján Marcell vehette át a legkiemelkedõbb teljesítményt nyújtó végzõs tanulónak a porcelánmanufaktúra által felajánlott emléktárgyat (is).

ORBÁN GÁBOR 13.A osztályos tanuló

példamutató magatartásáért és kötelességteljesítéséért, a biológia tantárgyból elért kiemelkedő eredményeiért. Biológiából a 8. helyen végzett az OKTV-n, a Kitaibel Pál Biológiai és Környezetvédelmi Tanulmányi versenyen ugyancsak 8. helyezett volt. 2013-ban a Savaria Országos Történelmi Tantárgyi Versenyen a 12. helyen végzett. Diákként cikke jelent meg az Élet és Tudomány című folyóiratban.

NAGY LUCA SÁRA 13.A osztályos tanuló

példamutató magatartásáért és kötelességteljesítéséért, a történelem tantárgyból elért kimagasló eredményeiért, közösségi tevékenységéért. Luca a történelem OKTV-n 2015-ben a 12. helyet szerezte meg, a Savaria Országos Történelmi Tantárgyi Versenyen 2013-ban a 11. helyen végzett. A „Mi Európánk” országos és határon túli középiskolák versenyén 2014-ben az 1., 2015-ben a 3. helyen végzett csapat tagja volt.

TÓTH REBEKA BERNADETT 13.B osztályos tanuló

példamutató magatartásáért és kötelességteljesítéséért, a német nyelv, valamint a német nemzetiségi nyelv és irodalom tantárgyakból elért kiváló eredményeiért, művészeti tevékenységéért. Az OKTV-n német nyelvből 2015-ben a 19., 2016-ban az 5. helyen végzett. A német nemzetiségi OKTV-n a 14. helyet érte el. Mindhárom Helikonon arany és ezüst minősítésű kórusok tagjaként képviselte iskolánkat.

PÁSTI-HRICZU ARMAND 13.B osztályos tanuló

példamutató magatartásáért és kötelességteljesítéséért, a német nemzetiségi nyelv és irodalom tantárgyból, valamint a német nyelv tantárgyakból nyújtott kiemelkedő teljesítményéért. Armand a német nemzetiségi OKTV-n a 16. helyen, a német nyelv OKTV-n 2015-ban az 5. az idei évben a 8. helyen végzett.

SOÓS-NAGY BENDEGÚZ 13.D osztályos tanuló

példamutató magatartásáért és kötelességteljesítésért, a spanyol és az angol nyelv tantárgyakból nyújtott kiemelkedő teljesítményéért, közösségi tevékenységéért. A spanyol nyelv OKTV-n Bendegúz a 10. helyen végzett. Az iskolai röplabda és kosárlabda csapatot erősítette 5 éven keresztül, tagja az egyetemi kosárcsapatnak, a Nimbusz 2014 diákpárt frontembere volt.

HRUBI JULIA 13.D osztályos tanuló

példamutató magatartásáért és kötelességteljesítésért, a spanyol nyelv tantárgyból nyújtott kiemelkedő teljesítményéért. A spanyol nyelv OKTV-n 2015-ben a 17., míg 2016-ban az 4. helyen végzett. Az orosz kultúra lelkes ápolója, amelyet csapatversenyeken is bizonyított, az iskolai egészségoldal cikkeinek szerzője.

2., Nevelõtestületi jegyzõkönyvi dicséretet kapott:

Iskolánkban nevelõtestületi jegyzõkönyvi dicséretben részesíthetõ az a tanuló, aki kötelességét példamutatóan teljesítette, és valamely területen, országos szinten is öregbítette iskolánk hírnevét.

KORINEK JANKA 13.D osztályos tanuló

példamutató magatartásáért és kötelességteljesítéséért, valamint a Helikoni Ünnepségen irodalmi alkotások kategóriában elnyert arany minősítéséért. Janka az orosz kultúrával kapcsolatos csapatversenyek eredményes résztvevője, a Doppelte Last projekt Holokauszt filmjének egyik készítője is volt.

3., Nevelõtestületi elismerés mûvészeti tevékenységért kapott:

Nevelõtestületi elismerés mûvészeti tevékenységért díjban részesülhet az a diákunk, aki gimnáziumi tanulmányai során folyamatosan kiemelkedõ tevékenységet végzett valamely mûvészeti területen, vagy egyéni, közösségi, országos szintû eredményt ért el.

JÓZSA DALMA 13.A osztályos tanuló

az iskola komolyzenei életében betöltött kiemelkedő szerepéért, művészeti rendezvényein valamint a Helikoni Ünnepségeken való sokoldalú részvételéért, sikereiért. A szóló hangszer kategória mellett tevékeny részese volt az iskolai kórusok helikoni sikereinek, arany minősítéseinek, a fődíjas Lovassy Kamarazenekar alapító koncertmestere. Mindezt példamutató magatartása és kötelességteljesítése mellett.

SZIGETI GRÉTA 13.A osztályos tanuló

aki példamutató magatartása, kötelességteljesítése, mellett, az iskolai kórusokban is kiemelkedő munkát végzett. Részese volt a Lovassy vegyeskar, és nőikar helikoni sikereinek, ezüst és arany minősítéseknek, különdíjnak. Gréta az Országos Középiskolai Fotópályázaton 3. helyezést ért el

KAISER ADRIENN 13.B osztályos tanuló

az iskola népzenei életében betöltött meghatározó szerepéért, az iskola művészeti rendezvényein valamint a Helikoni Ünnepségeken való sokoldalú részvételéért, ezüst és arany minősítésekért, külön díjért. Példamutató magatartás és kötelességteljesítés mellett.

TÓTH KATA OTÍLIA 13.D osztályos tanuló

az iskola színjátszó csoportjában végzett több éves tevékenységéért, az Országos Diákszínjátszó Találkozókon, valamint a Helikoni Ünnepségeken a Lovassy Színpad tagjaként elért kiemelkedő eredményeiért, arany minősítésekért, fő és különdíjakért.

HUNYADY CSABA 13.C osztályos tanuló

az iskolai színjátszó csoportban végzett több éves tevékenységéért, az Országos Diákszínjátszó Találkozókon a Lovassy Színpad tagjaként, a Helikoni Ünnepségeken több kategóriában elért kiemelkedő eredményeiért, arany minősítésekért, fő és különdíjakért. Csaba az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen mozgóképkultúra és médiaismeret tantárgyból a 7. helyen végzett.

KLUCSIK DÁVID 13.C osztályos tanuló

az iskola komolyzenei életében betöltött szerepéért, a Helikoni Ünnepségeken szerzett arany minősítésekért, a művészeti és egyéb iskolai rendezvényeken való hangszeres közreműködéséért. Példamutató magatartás és kötelességteljesítés mellett.

4., Nevelõtestületi elismerés sport tevékenységért kapott:

Nevelõtestületi elismerés sport tevékenységért díjban részesülhet az a diákunk, aki gimnáziumi tanulmányai során folyamatosan kiemelkedõ sporttevékenységet végzett, vagy a sport területén országos szinten dobogós helyezést ért el.

JAKAB REBEKA DÓRA 13.A osztályos tanuló

az akrobatikus rock and roll sportban több éven át nyújtott kiváló teljesítményéért, országos és nemzetközi sikereiért, valamint az iskolai rendezvényeken való fellépéseiért.

LAKNER DIÁNA 13.A
osztályos tanuló

az akrobatikus rock and roll sportban több éven át nyújtott kiváló teljesítményéért, országos és nemzetközi sikereiért, az iskolai rendezvényeken való fellépéseiért, valamint a High Five csoport tagjaként a Helikoni Ünnepségen elért arany minősítésért.


Vissza a kezdőlapra * Ugrás a lap tetejére

© 2019. Lovassy László Gimnázium, Veszprém