FIGYELEM!

Az iskola ezen honlapja 2019. szeptember 1-je után már nem frissül.
 
Az új honlap a http://web.lovassy.hu érhető el!

A 2016/2017-es tanév ballagási ünnepségén nevelõtestületi díjazásban részesült diákok:

1., Jubileumi emlékplakettet kapott:

Az iskolánk legmagasabb, tanulóknak adható kitüntetése a Lovassy László Gimnázium Jubileumi emlékplakettje. Ezt azok a végzõs tanulók kaphatják, akik tanulmányi téren, egyéni kulturális vagy sport teljesítményben gimnáziumi tanulmányaik során országos szintû eredményt értek el, és a tanulóközösség elé minden tekintetben példaként állíthatók.

Az elismerésben részesített diákok, az iskola emlékplakettje mellett átvehetik a Herendi Porcelánmanufaktúra által felajánlott és elkészített Lovassy mellszobrot is. A Jubileumi emlékplakettel jutalmazott tanulók közül a legkiemelkedõbb teljesítményt nyújtó diák megkapja a manufaktúra által felajánlott emléktárgyat is.

STARK PATRÍCIA
12.A
osztályos tanuló

példamutató magatartásáért, öt éven át kitűnő tanulmányi eredményéért, a matematika, a magyar nyelv és irodalom, a kémia valamint a biológia tantárgyakból a tanulmányai során elért kimagasló eredményeiért. Sokoldalúságának megmutatására a teljesség igénye nélkül: Patrícia minden évben döntős volt a Zrínyi Ilona matematikaversenyen, amiért az idei tanévben különdíjat kapott. Volt első helyezett a Kenguru, az Apáczai matematika versenyen, döntős az Arany Dániel Matematikaversenyen, az Implom Helyesírási versenyen, az Arany János Irodalmi Versenyen, az Irinyi kémiaversenyen. A Nemzetközi Magyar matematika Versenyen 2. és 3. díjat szerzett. Tagja volt a Semmelweis versenyen eredményes csapatnak. Az országos középiskolai tanulmányi versenyen, az OKTV-n matematikából a 11. helyen végzett, míg biológiából 2016-ban az első helyet szerezte meg.

A nevelõtestület döntése alapján Patrícia vehette át a legkiemelkedõbb teljesítményt nyújtó végzõs tanulónak a porcelánmanufaktúra által felajánlott Lovassy mellszobrot (is).

BOGNÁR JUDIT 12.A osztályos tanuló

példamutató magatartásáért, öt éven át kitűnő tanulmányi eredményéért, a történelem, a biológia és magyar nyelv tárgyakból elért kiemelkedő eredményeiért. Judit a Savaria történelemversenyen országos 2. helyezett volt, a biológia OKTV-n 2016-ban a 19, idén a 12. helyen végzett. Cikke jelent meg az Élet és Tudományban. A Semmelweis Egészségversenyen 9. helyezett csapat tagja volt. A 2017-es év Brusznyai díjasa.

KÉKESI ATTILA 12.A osztályos tanuló

a példamutató magatartásáért és kötelességteljesítéséért, kiváló tanulmányi munkájáért, a biológia tantárgyból elért kimagasló eredményéért. Attila az idei tanévben a biológia OKTV-n a 2. helyen végzett. A Semmelweis Egészségversenyen 9. helyezett csapat tagja volt.

KÁRPÁTI ORSOLYA 12.B osztályos tanuló

példamutató magatartásáért és kötelességteljesítéséért, a német nemzetiségi nyelv és irodalom tantárgyból nyújtott kiemelkedő eredményéért. Orsi az OKTV-n a 7. helyezést szerezte meg, éveken keresztül erősítette a német nemzetiségi kórust, tagja volt az iskola leány röplabdacsapatának.

KOLONICS MÁRIA VERONIKA 12.B osztályos tanuló

példamutató magatartásáért és kötelességteljesítéséért, a német nyelv és irodalom tantárgyból elért kiemelkedő eredményéért. A német nemzetiségi OKTV-n 8. helyen végzett. A Lovassy Egészség oldal szerzője, cikkei jelentek meg az Élet és Tudományban.

TRAPP LUCA ZSÓFIA 12.B osztályos tanuló

példamutató magatartásáért és kötelességteljesítéséért, a német nyelv, valamint a német nemzetiségi nyelv és irodalom versenyeken elért kiemelkedő eredményéért. Luca a nemzetiségi OKTV-n 2016-ban a 4., míg 2017-ben az 1. helyet szerezte meg. A német nyelv OKTV-n ugyanezekben az években a 15. illetve a 9. helyen végzett.

VÉBER BRIGITTA 12.B osztályos tanuló

példamutató magatartásáért és kötelességteljesítéséért, a német nemzetiségi nyelv és irodalom tantárgyból elért kiemelkedő eredményéért. Brigitta az OKTV-n a 10. helyen végzett. A Taekwon-do sportág országos diákolimpiáján a 2. helyet szerezte meg.

VÖRÖS LÁSZLÓ 12.B osztályos tanuló

, példamutató magatartásáért és kötelességteljesítéséért, a német nyelv, valamint a német nemzetiségi nyelv és irodalom versenyeken elért kiemelkedő eredményéért. Laci a nemzetiségi OKTV-n a 13., míg a német nyelv OKTV-n a 4. helyen végzett.

LÁSZLÓ LUCA PATRÍCIA 12.D osztályos tanuló

példamutató magatartásáért és kötelességteljesítéséért, kitűnő tanulmányi eredményéért, az informatika tantárgyból több éven át végzett kiemelkedő munkájáért. A Nemes Tihamér Országos Informatikai Tanulmányi Versenyen a 10. helyezést, az informatika OKTV alkalmazói kategóriájában 2016, illetve 2017-ben a 27. illetve 28. helyet érte el.

RUZSICZKY LILI 12.D osztályos tanuló

példamutató magatartása és kötelességteljesítése mellett, az angol nyelv tantárgyból elért kiemelkedő eredményéért. Lili az OKTV-n az angol nyelv tantárgyból 7. helyezést ért el. Lelkes szervezője és motorja a Lovassy-zenekarnak. Hosszú időn keresztül összefogta és koordinálta az iskolarádió műsorának szerkesztését.

2., Nevelõtestületi jegyzõkönyvi dicséretet kapott:

Iskolánkban nevelõtestületi jegyzõkönyvi dicséretben részesíthetõ az a tanuló, aki kötelességét példamutatóan teljesítette, és valamely területen, országos szinten is öregbítette iskolánk hírnevét.

CSÓKÁS CSONGOR 12.A osztályos tanuló

példamutató magatartásáért és kötelességteljesítéséért, kitűnő tanulmányi munkájáért, valamint a matematika tantárgyból elért kiemelkedő eredményéért. Csongor a matematika országos középiskolai tanulmányi versenyen, az OKTV-n a 25. helyen végzett. Egyéniben és csapatban is első helyezett volt a Bródy Imre Fizikaversenyen

HORVÁTH ANDRÁS 12.A osztályos tanuló

példamutató magatartásáért és kötelességteljesítéséért, kitűnő tanulmányi munkájáért valamint a matematika tantárgyból elért kiemelkedő eredményéért. András a matematika OKTV-n a 18. helyen végzett.

KOVÁCS TÍMEA 12.B osztályos tanuló

példamutató magatartásáért és kötelességteljesítéséért, kitűnő tanulmányi eredményéért, valamint a német nemzetiségi nyelv és irodalom OKTV-n elért 8. helyezéséért.

3., Nevelõtestületi elismerés mûvészeti tevékenységért kapott:

Nevelõtestületi elismerés mûvészeti tevékenységért díjban részesülhet az a diákunk, aki gimnáziumi tanulmányai során folyamatosan kiemelkedõ tevékenységet végzett valamely mûvészeti területen, vagy egyéni, közösségi, országos szintû eredményt ért el.

KARDOS BOLDIZSÁR 12.C osztályos tanuló

aki az iskola kulturális rendezvényeinek állandó szereplője volt több műfajban, énekkarosként, könnyűzenei énekesként, prózamondóként. Többször élvezhettük sajátos műsorvezetését. A Helikoni Ünnepségeken 2014-ben és 2016-ban az arany minősítésű vegyes kar tagja volt, 2016-ban a Kardos trió névadó tagjaként könnyűzene kategóriában is arany minősítést szerzett.

SIPOS SÁRA 12.D osztályos tanuló

aki példamutató magatartása, kötelességteljesítése mellett, az iskola zenei életének meghatározó egyénisége volt. Többször láthattuk egyéni fellépőként és különböző csoportok tagjaként iskolai műsorokban. Részese volt a Lovassy vegyeskar, és nőikar helikoni sikereinek, ezüst és arany minősítéseknek. Alapító tagja a Lovassy Kamarazenekarnak, mellyel a 2016-os Helikoni Ünnepségeken Fődíjat nyertek.

FÜLÖP BARNABÁS BÉLA 12.D osztályos tanuló

az iskola színjátszó és irodalmi életében betöltött meghatározó szerepéért. A Lovassy Színpad tagjaként 2014-ben és 2016-ban Fődíjas volt a Helikoni ünnepségeken, részt vett a az Országos Diákszínjátszó Találkozók döntőin, a Petőfi Színházban bemutatott lovassys előadásokon. A sárvári Kárpát-medencei középiskolás irodalmi pályázaton és találkozón tanulmány kategóriában két alkalommal arany minősítést, próza kategóriában a kategória díját, vers kategóriában dicséretet kapott. E mellett a magyar irodalom OKTV-n a 12. helyen végzett.

4., Nevelõtestületi elismerés sport tevékenységért kapott:

Nevelõtestületi elismerés sport tevékenységért díjban részesülhet az a diákunk, aki gimnáziumi tanulmányai során folyamatosan kiemelkedõ sporttevékenységet végzett, vagy a sport területén országos szinten dobogós helyezést ért el.

SZABÓ BENCE DOMONKOS 12.A;
MARKOVICS DÁVID 12.A;
HORVÁTH BÁLINT 12.B;
ISZAKZSOMBOR 12.B;
BALOGH ÁKOS 12.C;
PENCK RICHÁRD 12.C
osztályos tanulók

az Országos Kézilabda Diákolimpián 2. helyezést elért fiú kézilabda csapat végzős tagjai.

Balogh Ákos emellett kiemelkedő közösségi tevékenysége részeként az iskolai egészségoldalt fejlesztette, szerkesztette, az iskolai rendezvények technikai feltételeit biztosította. E mellett az informatikáról sem feledkezett meg, múlt heti eredményével kvalifikálta magát az idén ősszel Abu Dhabiban megrendezésre kerülő World Skills szakmák olimpiájára, mely a világ legnevesebb szakmai versenysorozatának számít.

RASOVSZKY KRISTÓF 12.C
osztályos tanuló

aki példamutató kötelességtejesítés és magatartás mellett az úszásban folyamatosan kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Néhány az eredményei közül: junior világ és Európa bajnok 10 km-es távon nyílt vízen. Nyíltvízi világkupán 10 km-en 5. helyezett, Európa kupa győztes. Országos bajnok 1500 m gyorson, 10 km-en. Magyarországot képviselhette a 2016-os nyári olimpián Rio de Janeiro-ban, olimpiai 35. helyezett.


Vissza a kezdőlapra * Ugrás a lap tetejére

© 2019. Lovassy László Gimnázium, Veszprém