FIGYELEM!

Az iskola ezen honlapja 2019. szeptember 1-je után már nem frissül.
 
Az új honlap a http://web.lovassy.hu érhető el!

A 2017/2018-as tanév ballagási ünnepségén nevelõtestületi díjazásban részesült diákok:

1., Jubileumi emlékplakettet kapott:

Az iskolánk legmagasabb, tanulóknak adható kitüntetése a Lovassy László Gimnázium Jubileumi emlékplakettje. Ezt azok a végzõs tanulók kaphatják, akik tanulmányi téren, egyéni kulturális vagy sport teljesítményben gimnáziumi tanulmányaik során országos szintû eredményt értek el, és a tanulóközösség elé minden tekintetben példaként állíthatók.

Az elismerésben részesített diákok, az iskola emlékplakettje mellett átvehetik a Herendi Porcelánmanufaktúra által felajánlott és elkészített Lovassy mellszobrot is. A Jubileumi emlékplakettel jutalmazott tanulók közül a legkiemelkedõbb teljesítményt nyújtó diák megkapja a manufaktúra által felajánlott emléktárgyat is.

ARANY ESZTER SÁRA
12.B
osztályos tanuló

a biológia, kémia, német nemzetiségi nyelv és irodalom tantárgyakból a gimnáziumi tanulmányai alatt elért kiemelkedő eredményeiért. A Nemzetközi Mengyelejev Diákolimpián 2017-ben és 2018-ban is ezüstérmes lett. A biológia OKTV-n 2017-ben a 20., 2018-ban a 11. helyen, a kémia OKTV-n, 2016-ban az 5., 2017-ben a 3., 2018-ban a 4. helyen, a német nemzetiségi OKTV-n 2017-ben a 7., 2018-ban a 8. helyen végzett. További kiemelkedő kémiaeredményei a következők: az Irinyi János Kémiaversenyen 9. , a Curie kémiaversenyen 2. helyezett, az Oláh György kémiaversenyen 3., a Dürer kémia csapatversenyen 1. helyezett volt. A Tudományos Diákkörök Konferenciáján, kísérletes orvostudomány kategóriában nagydíjas lett.

A nevelõtestület döntése alapján Eszter vehette át a legkiemelkedõbb teljesítményt nyújtó végzõs tanulónak a porcelánmanufaktúra által felajánlott Lovassy mellszobrot (is).

ENCZ KOPPÁNY 12.A osztályos tanuló

példamutató magatartásáért és kötelességteljesítéséért, a matematika és történelem tantárgyakból a középiskolai tanulmányai alatt elért kiemelkedő eredményeiért. A matematika Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen a 9. helyen végzett. Az OKTV-t megelőző, alsóbb évesek számára megrendezett legrangosabb, Arany Dániel Matematikaversenyen 2. díjas volt, a Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen dicséretet kapott. Több jelentős csapatversenyeredmény közül kiemelendő, hogy a Bolyai Matematika Csapatversenyen az évek során 2. 3. 2. és 5. helyen végeztek az osztálytársaival. Történelemből a Savaria Országos Történelemversenyen a 6. helyen végzett. Egyetlen jelenlegi diákként, nagy sikerű előadást tartott a matematika tagozat 50 éves évfordulóján. A Szegedi Tudományegyetem matematikai pályázatán 1. díjat és különdíjat is kapott.

RADNAI BÁLINT 12.A osztályos tanuló

a gimnáziumi tanulmányai alatt a matematika, a fizika és az informatika tantárgyakból nyújtott kiemelkedő teljesítményéért. A legfontosabbak: A matematika OKTV-n 2. helyezést ért el. Az Arany Dániel Matematikaversenyen, mindhárom évben az első helyen végzett. Mind az öt évben bejutott a Zrínyi Ilona Matematikaverseny országos döntőjébe, ahol 5. 4. 2. 3. 8. helyeken végzett, a Nemzetközi Kenguru Matematikaversenyen négyszer indult, háromszor az első, egyszer a 2. helyen végzett. A Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen háromszor lett első helyezett, illetve első díjas. A Mikola Sándor Fizikaversenyen a 18., a Nemes Tihamér Informatikai Versenyen a 8., az Izsák Komplex Természettudományos Versenyen 2. díjat kapott. Az egyéni versenyek mellett Bálint több csapatversenyen is szívesen indult és ért el az osztálytársaival kiemelkedő eredményeket.

BOGDÁN RÓBERT 12.B osztályos tanuló

példamutató magatartásáért és kötelességteljesítéséért, a német nyelv, illetve a német nemzetiségi nyelv és irodalom tantárgyakból elért eredményeiért, művészeti tevékenységéért. A német nyelv OKTV-n a 12. helyen végzett, a nemzetiségi OKTV-n 2017-ben a 15., míg 2018-ban a 4. helyezést érte el.

NÉMETH DORINA 12.B osztályos tanuló

példamutató magatartásáért és kötelességteljesítéséért, a német nemzetiségi nyelv és irodalom tantárgyból elért eredményéért, valamint sporttevékenységéért. A nemzetiségi OKTV-n a 9. helyen végzett, öt éven át erősítette a Lovassy röplabdacsapatát, 2015 óta minden évben ott volt az országos röplabda diákolimpia döntőjében.

2., Nevelõtestületi jegyzõkönyvi dicséretet kapott:

Iskolánkban nevelõtestületi jegyzõkönyvi dicséretben részesíthetõ az a tanuló, aki kötelességét példamutatóan teljesítette, és valamely területen, országos szinten is öregbítette iskolánk hírnevét.

HORVÁTH BOTOND 12.A osztályos tanuló

példamutató magatartásáért és kötelességteljesítéséért, kitűnő tanulmányi munkájáért, valamint a matematika tantárgyból elért kiemelkedő eredményéért. Botond a matematika országos középiskolai tanulmányi versenyen, az OKTV-n a 24. helyen végzett. A matematika tagozat 50 éves évfordulóján a rockzenei tehetségének megvillantásával is megörvendeztetett sokunkat.

NÁNÁSI JÚLIA 12.B osztályos tanuló

példamutató magatartásáért és kötelességteljesítéséért, kitűnő tanulmányi munkájáért valamint a német nemzetiségi nyelv és irodalom tantárgyból elért kiemelkedő eredményéért. Julcsi a nemzetiségi OKTV-n a 8. helyen végzett.

3., Nevelõtestületi elismerés mûvészeti tevékenységért kapott:

Nevelõtestületi elismerés mûvészeti tevékenységért díjban részesülhet az a diákunk, aki gimnáziumi tanulmányai során folyamatosan kiemelkedõ tevékenységet végzett valamely mûvészeti területen, vagy egyéni, közösségi, országos szintû eredményt ért el.

NASZER TAMARA 12.A osztályos tanuló

az iskola zenei életében betöltött meghatározó szerepéért, művészeti rendezvényein, valamint a Helikoni Ünnepségeken való sokoldalú részvételéért, sikereiért. Tagja volt a vegyes és női karnak, amelyekkel arany minősítéseket, fődíjat, különdíjat vehettek át, alapító tagja a helikoni fődíjas Lovassy Kamarazenekarnak, a Helikoni Ünnepségeken hangszerszóló kategóriában is arany minősítést és különdíjat kapott.

TÓTH BENCE 12.A osztályos tanuló

a Lovassy Színpad tagjaként végzett több éves tevékenységéért, az országos diákszínjátszó találkozókon, a Helikoni Ünnepségeken, iskolai rendezvényeken nyújtott kiváló alakításaiért. A színpaddal több éven át arany minősítéseket, fő és különdíjakat kaptak, Bence többször kapta meg a legjobb férfi szereplő különdíját. Tagja volt a vegyeskarnak, az irodalmi alkotások kategóriában a Helikonon ezüst minősítést kapott.

HEILIG BORBÁLA 12.A osztályos tanuló

az iskola kórusaiban öt éven át végzett kiemelkedő munkájáért, a Helikoni Ünnepségeken a képzőművészet, valamint a kórus kategóriákban való sikeres szerepléseiért. A képzőművészetben ezüst minősítést szerzett, tagja volt a vegyes és női karnak, amelyekkel arany minősítéseket, fődíjat, különdíjat vehettek át.

BÉRES LUCA 12.B osztályos tanuló

az iskolai zenei életében betöltött szerepéért, a művészeti rendezvényeken való részvételért, helikoni sikerekért. A Helikoni Ünnepségeken két alkalommal kapott arany minősítést hangszerszóló kategóriában, az ezüst minősítésű nemzetiségi kamarakórus tagja volt. Kitűnő tanulmányi eredmény mellett.

BOROSS MÓNIKA 12.B osztályos tanuló

az iskola kórusaiban öt éven át végzett kiemelkedő munkájáért, a Helikoni Ünnepségeken három kórus tagjaként elért sikerekért. Tagja volt a vegyes és női karnak, amelyekkel arany minősítéseket, fődíjat, különdíjat vehettek át, valamint a német nemzetiségi kórusnak, amellyel bronz és ezüst minősítéseket nyertek. A nemzetiségi kórussal Arany rozmaring díjas minősítést kaptak.

HORVÁTH TAMÁS 12.C osztályos tanuló

sokszínű művészeti tevékenységéért, az iskolai kulturális rendezvényein több műfajban nyújtott kiváló szerepléseiért, a Helikoni Ünnepségeken néptánc és könnyűzene kategóriákban elért kiváló minősítéseiért. Néptánc együttes és szóló kategóriában ezüst minősítést és különdíjakat kapott, a könnyűzenei kategóriában arany minősítést. Mindannyiunk számára emlékezetes volt a májusfa állítás és kitáncolás, mint hagyomány felelevenítése az iskolában.

BÖLCSFÖLDI ANNA 12.D osztályos tanuló

sokszínű művészeti tevékenységéért, az iskolai kulturális rendezvényein több műfajban nyújtott kiváló szerepléseiért, a Helikoni Ünnepségeken néptánc, népdal, vegyeskar, női kar és kamarazene kategóriákban elért kiváló minősítéseiért. Néptánc együttes kategóriában ezüst minősítést és különdíjat kaptak, népdal kategóriában ezüst minősítést szerzett, tagja volt a vegyes és női karnak, amelyekkel arany minősítéseket, fődíjat, különdíjat vehettek át, alapító tagja az arany minősítésű fő és különdíjas Lovassy Kamarazenekarnak. Mindezt kitűnő tanulmányi eredmény mellett.

VANGELISTA LAURA 12.D osztályos tanuló

az iskola zenei életében betöltött szerepéért, a Helikoni Ünnepségeken kamarazene, vegyeskar és nőikar kategóriákban elért kiváló eredményeiért. A vegyes és női karral, arany minősítéseket, fődíjat, különdíjat vehettek át, alapító tagja volt az arany minősítésű fődíjas Lovassy Kamarazenekarnak.

MARÓTI LILI 12.D osztályos tanuló

az iskola színjátszócsoportjában és néptáncegyüttesében végzett több éves tevékenységéért. Az Országos Diákszínjátszó Találkozókon a Lovassy Színpad tagjaként, valamint a Helikoni Ünnepségeken színjátszás és néptánc kategóriákban elért kiemelkedő eredményeiért, az arany és ezüst minősítésekért, fő és különdíjakért.

4., Nevelõtestületi elismerés sport tevékenységért kapott:

Nevelõtestületi elismerés sport tevékenységért díjban részesülhet az a diákunk, aki gimnáziumi tanulmányai során folyamatosan kiemelkedõ sporttevékenységet végzett, vagy a sport területén országos szinten dobogós helyezést ért el.

JOHN DÁVID 12.C,
LÁSZLÓ DÁVID 12.D,
SIMON RUBEN 12.D
,

osztályos tanulók

Az Országos Kézilabda Diákolimpián 2017-ben 2. helyezést elért fiú kézilabda csapat végzős tagjai.

KISS ÁGNES 12.C
osztályos tanuló

a torna sportágban nyújtott kiváló teljesítményéért. Az amatőr diákolimpián az országos döntőben 3. helyen végzett lovassys csapat tagja volt.

SZALCZINGER FANNI 12.B
osztályos tanuló

a röplabda sportágban nyújtott kiemelkedő teljesítményéért. Az amatőr strandröplabda bajnokságon 2. helyezést elért csapat, valamint az országos diákolimpiai döntőkön résztvevő röplabdacsapat tagja volt négyszer.

5., Közösségért-díjat kapott:

A Lovassy és volt Piarista Gimnázium Öregdiákjainak Baráti Köre Közösségért díjat alapított, azon végzős diák jutalmazására, aki képességeihez mérten jó tanulmányi eredménye mellett a legtöbbet tett az iskolaközösségért.

SOLTIS ZALÁN 12.D osztályos tanuló

a közösség szervezésében és alakításában tanúsított példaértékű, pozitív hozzáállásáért. Zalán több éve biztosítja a magas színvonalú technikai hátteret az iskolánk művészeti rendezvényeihez, ünnepségeihez. Éveken keresztül a Lovassy Színpad meghatározó tagja volt.


Vissza a kezdőlapra * Ugrás a lap tetejére

© 2019. Lovassy László Gimnázium, Veszprém