FIGYELEM!

Az iskola ezen honlapja 2019. szeptember 1-je után már nem frissül.
 
Az új honlap a http://web.lovassy.hu érhető el!

Pályaorientáció német nyelven a Lovassyban - 2018

  1. A tanácsadás az egyetemi oktatás lehetőségein kívül kiterjed a szakképzés, a duális képzés területeire is. Hasonló, magyarországi látogatásról az alábbi cikkben olvashattok: http://www.bva.bund.de/DE/Organisation/Abteilungen/Abteilung_ZfA/Auslandsschularbeit/Fachberatung/FBK/Budapest/Aktuelles/2016/Studienberatung.html

  2. A jelentkezéshez a következő adatok megadása szükséges:
    - évfolyam, osztály, némettanár neve,
    - születési dátum,
    - milyen szakirány(ok) jöhet(nek) szóba a pályaválasztás alkalmával;

  3. A reggel 8.00 órakor kezdődő, közös tájékoztató előadás után is van lehetőség kérdéseket feltenni. Ezt követően kerül sor a 30 perces egyéni beszélgetésekre 16.00 óráig bezárólag.

  4. Az egyéni konzultációra előzetes tájékozódással, konkrét kérdésekkel érdemes felkészülni. A felkészültség még hatékonyabbá és informatívabbá teheti a konzultációt. Speciális kérdéseket e-mailben előzetesen megfogalmazhattok Márkus Csaba tanár úrnak, illetve a személyes találkozás után a tanácsadónak címezve..

  5. Szervezési okokból figyeljétek e-mailjeiteket.

  6. A konzultációk beosztását Márkus Csaba tanár úr készíti el az alábbi szempontok lehetőség szerinti figyelembe vételével:
    - előzetesen megfogalmazott, a délutáni elfoglaltságra vonatkozó egyéni kérések;
    - a fakultációs órák időpontjai;
    - a szóba jöhető pályaválasztás alapján hangsúlyosabb tanórák időpontjai.

  7. A tanácsadáson előző években részt vett diákok valamennyien pozitívan értékelték a konzultációk informatív, személyre szabott jellegét, a pályaválasztási tanácsadó segítőkész hozzáállását.

  8. Kérjük, hogy jelentkezéseteket valóban felelősséggel gondoljátok át. Ennek oka, hogy a jelentkezők számától függően határozza meg a német fél a Veszprémben tölthető napok számát, ehhez igazodik a szállás foglalása, vonat- és repülőjegy rendelése, emberi erőforrás csoportosítása. Mindezen költségeket nem a lovassys diákok, hanem a német állam fedezi.

  9. A tanácsadás időpontja még egyeztetés alatt.


Vissza a kezdőlapra * Ugrás a lap tetejére

© 2019. Lovassy László Gimnázium, Veszprém