FIGYELEM!

Az iskola ezen honlapja 2019. szeptember 1-je után már nem frissül.
 
Az új honlap a http://web.lovassy.hu érhető el!

Lovassys küldöttség Hanauban

2006. január 26-án a Lovassy László Gimnázium igazgatója- Katanics Sándor -, az 1993/94-es tanévtõl az iskolánkban mûködõ német nemzetiségi tagozat tagozatvezetõje- Schindler László- és a partneriskolai kapcsolatot tíz évvel ezelõtt létrehozó- Eich Mária- szaktanár, népmûvelõ járt Hanau Großauheimi Lindenauschuleban, az Ewald Dyroff intézményvezetõ nyugdíjba vonulása alkalmából szervezett búcsúztató ünnepségen.
A testvériskolai kapcsolatot a megszokottól eltérõ módon nem csak az évenkénti egy alkalommal történõ és egy-egy osztálynyi tanulót érintõ egy hetes fogadószülõknél elhelyezésre kerülõ kölcsönös cserelátogatás jellemzi, hanem a kapcsolatban álló intézmények sportrendezvényein, kulturális programjain való aktív részvétel is. Legutóbb 2005 decemberében a Lovassy tanár- és német nemzetiségi kórusa vendégszerepelt a hanaui testvériskola karácsonyi koncertjén óriási sikert aratva vendégszereplésükkel.
Ewald Dyroff igazgató úr hanaui búcsúztatóján Katanics Sándor, a Veszprém Megyei Jogú Város Pro Meritis arany jelvényét és elismerõ oklevelet nyújtott át a búcsúzó intézményvezetõnek, mint az Oktatási és Ifjúsági Bizottság elnöke. A rendezvény keretében köszönte meg a 20 éves intézményvezetõi múlttal búcsúzó igazgatónak, hogy összességében több száz német nemzetiségi képzésre járó tanuló nyelvtanulását segítette, valamint a tanulók helyi kulturális, ország- valamint népismereteinek fejlesztéséhez, bõvítéséhez járult hozzá kiemelkedõ módon a partnerkapcsolat valamivel több, mint 10 éves fennállása során.


Vissza a kezdőlapra * Ugrás a lap tetejére

© 2019. Lovassy László Gimnázium, Veszprém