FIGYELEM!

Az iskola ezen honlapja 2019. szeptember 1-je után már nem frissül.
 
Az új honlap a http://web.lovassy.hu érhető el!

Megjelent a lovassys Tablók Könyve

A nagykanizsai könyvkiadó M-M Bt. iskolánkkal karöltve 2008. májusában kiadta a Lovassy László Gimnáziumban 1938-2008 között végzett nappali tagozatos osztályok érettségi csoportképeit bemutató kiadványt.

1., Tablók Könyve sorozat - Mesekönyv egy iskoláról, 18 éven felülieknek!

A középiskolák folyosóinak legszebb díszei az intézmény múltját különleges módón felidézõ érettségi tablók. Egy-egy szombat délutánon, amikor az aktuális érettségi találkozóra érkeznek az öregdiákok, nem ritka, hogy kisebb-nagyobb csoportban a kép mellé, alá állva fényképezik magukat. Egy ilyen ellesett pillanat adta az ötletet a nagykanizsai Batthyány Lajos (egykor Landler Jenõ, még korábban Irányi János) Gimnázium egyik öregdiákjának, hogy megkísérelje összegyûjteni s egy kötetben kiadni az iskola tablóit.
A 2002-ben megjelent kiadvány nem várt sikert aratott! Bemutatója igazi öregdiák találkozóvá vált, az egykori diákok hol mosolyogva, hol egy kicsit könnyezve keresték 18 éves önmagukat és társaikat a Tablók Könyve lapjain.
Azóta már 17 hasonló bemutatón van túl a sorozatot szerkesztõ, kiadó nagykanizsai M-M Bt.
Született olyan könyv, amely 100 évet fog át, s van olyan Tablók Könyve is, mely egy alig negyven éves gimnázium volt diákjait mutatja be.
Idõvel kialakult a Tablók Könyve használatának receptje is.
A recept címe: Mesekönyv egy iskoláról, 18 éven felülieknek!
E cím mindenképpen némi magyarázatra szorul. Hogy elsõsorban 18 éven felülieknek ajánljuk, annak az az oka, hogy az e kor alattiakat bizony még nem nagyon foglalkoztatja a múlt, még nem nagyon érzik, hogy milyen fontos és meghatározó az, ami a középiskolában történik. S hogy miért mesekönyv? Sokszor kipróbáltuk már, hogy egy-egy asztaltársaságnak odaadtuk a kötetet. A könyvet kinyitva nem kell sok idõ, hogy feltûnjön az elsõ ismerõs arc, felidézõdjék az elsõ emlék, az elsõ MESE, melyet aztán még jó néhány követ - s ezek közül lehet, hogy némelyik valóban korhatáros!

2., Eddig megjelent Tablók Könyve kötetek:

Batthyány Lajos Gimnázium - Nagykanizsa 2002 ; Zrínyi Miklós Gimnázium - Zalaegerszeg 2003 ; Kazinczy Ferenc Szakközépiskola - Komló 2003; Mátyás Király Gimnázium - Fonyód 2003 ; Gönczi Ferenc Gimnázium - Lenti 2003 ; Nagy Lajos Gimnázium - Szombathely 2004 ; Kölcsey Ferenc Gimnázium - Körmend 2004; Jurisich Miklós Gimnázium - Kõszeg 2005 ; III. Béla Szakképzõ Iskola - Szentgotthárd 2006 ; Tinódi Sebestyén Gimnázium - Sárvár 2006 ; Kölcsey Ferenc Gimnázium - Zalaegerszeg 2006 ; Perczel Mór Gimnázium - Siófok 2006; Révai Miklós Gimnázium - Gyõr 2006 ; Széchényi István Gimnázium - Sopron 2007; Teleki Blanka Gimnázium - Székesfehérvár 2007; Bródy Imre Gimnázium-Ajka 2007; Hunyadi János Gimnázium - Csorna 2007

3., A lovassys Tablók Könyve megvásárlása

A Tablók Könyve hivatalos könyvbemutatója: 2008. május 17. (szombat) 10 óra
Helyszíne: Lovassy László Gimnázium tornaterme

A kiadvány ára: 3700 Ft

Ha nem tudott eljönni a könyvbemutatóra, a könyvhöz a következõ módokon juthat hozzá:

1. A díszbemutató után megvásárolható - már az alkalmi bélyegzõ lenyomata nélkül - május 19-tõl az iskolában hétköznap 8-15 óra között.

2. Megrendelhetõ postai utánvéttel az alábbi címeken:

a. A tablok@tablok.hu e-mail címen

b. a www.tablok.hu oldalon

c. Az iwiw-en a Tablók Könyve – nél

d. faxon a 93/314-979-es számon.

Ha a Tablók Könyvét az elõzõ címek valamelyikén május 17-ig utánvéttel megrendeli, úgy az Ön könyvébe is bekerül a díszbemutatói bélyegzõ lenyomata.

Ha a postai utat választja, számoljon azzal, hogy az utánvét díja miatt összesen 5.200 forintot kell majd fizetnie a csomag átvételekor a postásnak.(könyv: 3.700.-+ postai díj:1500.-ft).

Kérjük, olyan címet adjon meg, ahol napközben nagy valószínûséggel talál átvevõt a postás. Akár a munkahelyi címét is megadhatja. Ha a kézbesítési cím és a számlázási cím eltér, kérjük, adja meg azt a címet, amelynek a számlán kell szerepelnie. Figyeljen arra, hogy a posta –ha nem talál átvevõt, és értesítõt hagy a postaládában- 5 munkanapig tartja a csomagot, aztán visszaviszi a feladónak.

4., A Tablók Könyve díszbemutató képei:

A megtekintéshez kattintson ide...

5., A Tablók Könyve korrekciója

A 41. oldal javítva innen letölthetõ... (pdf formátum, A4-esben nyomtatható)


Vissza a kezdőlapra * Ugrás a lap tetejére

© 2019. Lovassy László Gimnázium, Veszprém