FIGYELEM!

Az iskola ezen honlapja 2019. szeptember 1-je után már nem frissül.
 
Az új honlap a http://web.lovassy.hu érhető el!

Vendégkönyvünk

Következő 20...

Legrégebbiek...


A küldő neve:

 

Hamvai László (1952-ben érettségizett diák)

Dátum:

 

2018.10.19

Vélemény, megjegyzés:

 

Időnként látogatója vagyok honlapjuknak...nekem "bejött", tetszik!(bárcsak a mi időnkben is szerkeszthettünk volna ilyet!) Diák éveim történetét összeállítottam(tuk) és a Műegyetem levéltárának honlapjára feltettük. Amennyiben - netán - érdekelne valakit a téma (hogy' éltek az egyetemisták a Rákosi/Kádár korszakban) az látogasson el a : www.omikk.bme.hu/szolgáltatás/öregdiákok.html honlapra és a "A villamosmérnöki kar 1952-1957 évfolyamának visszaemlékezései" című összeállítást/füzetet megnézheti...érdekes olvasmány. Szép csendes,gyümölcs-érlelő őszt kívánok Nektek és szorgalmas tanulást,további sikereket!A küldő neve:

 

Figyelmes olvasó

Dátum:

 

2016.12.21

Vélemény, megjegyzés:

 

TÉLI SZÜNET: Elnezest, de a 3-a, kedd! Kellemes unnepeket!

Köszönöm a jelzést. Javítottam a hibát.

Tisztelettel:
Pálffy Zoltán
A küldő neve:

 

Koncz Virág

Dátum:

 

2016.10.12

Vélemény, megjegyzés:

 

Kedves Lovassy László Gimnázium! Családfám készítése közben örömmel nézegettem az iskola honlapját, hiszen egyik felmenőm is Önöknél végzett 1900-ban. Sümeghy Dezsőről van szó, aki később Sopron vármegye főlevéltárosa, genealógus lett, a húszas-harmincas években egyéni rendezési módszert alakított ki, melynek a szakmabeliek "csodájára jártak". Nagy munkája még a Csanád vármegye nemességét feldolgozó munkája. (https://hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%BCmeghy_Dezs%C5%91) Talán elmélyült hivatástudatával, kiforrott személyiségével színesítené az iskola neves hallgatóinak sokszínű palettáját. Munkájukhoz további sikereket kívánva, barátsággal küldöm üdvözletem, Koncz VirágA küldő neve:

 

Szülő

Dátum:

 

2016.10.12

Vélemény, megjegyzés:

 

Tisztelt Pálffy Zoltán! A nevelőtestületi fényképen Király Viktor tanár úr neve nem szerepel a 4. sorban lévők között, holott rajta van a fényképen. Üdvözlettel: egy szülő

Köszönöm, javítottam.

Pálffy Zoltán
A küldő neve:

 

Heilig Benedek

Dátum:

 

2016.09.02

Vélemény, megjegyzés:

 

Gyors észrevétel: az e-naplós hírnél (http://www.lovassy.hu/online/hirek/2016_e_naplo.php) a Windows phone-os link nem oda mutat ahova kéne neki (az almás link címére mutat)

Köszönöm a jelzést. Javítottam a hibát.

Tisztelettel:
Pálffy Zoltán
A küldő neve:

 

Tóth Ágnes

Dátum:

 

2016.04.25

Vélemény, megjegyzés:

 

Volt lovassysként és egykori résztvevőként gratulálok a Helikonon elért kiváló eredményekhez.A küldő neve:

 

Portuserus

Dátum:

 

2016.01.23

Vélemény, megjegyzés:

 

Az Egyéb menüben, az akadálymentesítési projektnél, az alábbi szövegrészt módosítani lenne szerencsés: "Fogyatékos személyek esélyegyenlőségének elősegítése". A fogyatékos helyett, a mozgásában akadályozott személy megnevezés az udvarias! :D

2005-ben ez volt a megnyert projekt pontos elnevezése. Nem tartanám illőnek ezt 10 év távlatából megváltoztatni.
Természetesen az elmúlt években ez a fogalomhasználat árnyaltabb és kifinomultabb lett. Erre mi is igyekszünk figyelni a jelenlegi megfogalmazásainkban.

Üdvözlettel:
Pálffy Zoltán
A küldő neve:

 

diákok

Dátum:

 

2015.12.03

Vélemény, megjegyzés:

 

Kedves Tanár Úr! Szeretnénk megkérdezni, hogy a Helikonra meddig és kinél lehet jelentkezni? Előre is köszönjük.

Jelentkezni a meghallgatásra kell majd január 2. felében. A meghallgatás február 2-án délután lesz. Ezután derül ki, hogy kik képviselik a Helikonon a Lovassyt.

Tisztelettel:
Pálffy Zoltán
A küldő neve:

 

Balázs Ágoston

Dátum:

 

2015.11.13

Vélemény, megjegyzés:

 

Gratulálok a Gimnáziumnak a országos rangsorban elért szép helyezéshez!A küldő neve:

 

Szülő

Dátum:

 

2015.10.31

Vélemény, megjegyzés:

 

Üdvözlöm! Javaslatukra szerettem volna letölteni az e-napló alkalmazást, de az intézményi litában nem találtam meg az iskolát. (Androidos) Köszönettel egy szülő

Fontos, hogy az Enaplo Pro applikációt telepítse, mert ott benne vagyunk a listában.

Tisztelettel:
Pálffy Zoltán
A küldő neve:

 

Évi

Dátum:

 

2015.10.08

Vélemény, megjegyzés:

 

Érdeklődnék,hogy tartanak -e nyílt napot? S ha igen, MIKOR?

A mai napon (2015.10.09) került fel a honlapra a legfontosabb információkat tartalmazó oldal a Felvételi menübe.

Tisztelettel:
Pálffy zoltán
A küldő neve:

 

Rita

Dátum:

 

2015.09.09

Vélemény, megjegyzés:

 

Tisztelt Tanár Úr! Szeretném tudni szülőként hogy tudok belépni a @naplóba?! Köszönettel: G. Rita

A mai napon került fel a http://www.lovassy.hu/online/hirek/2015_e_naplo.php oldalra a belépéssel kapcsolatos legfontosabb információkat tartalmazó oldal.

Tisztelettel:
Pálffy Zoltán
A küldő neve:

 

Horváth Tamás

Dátum:

 

2015.06.05

Vélemény, megjegyzés:

 

Tisztelt Igazgató Úr! Sajnálattal értesültem róla, hogy –hasonlóan a tavalyi évhez- idén sem volt Trianon-megemlékezés iskolánkban, leszámítva egy nem túl kreatív faliújságot, mely egy az egyben azonos az előző évivel. Ha megbocsát, én most nem kezdek el zsidózni, holokausztozni, kommunistázni, mert szerintem a történet nem erről szól. Én most nem kezdem el, hogy „bezzeg a holokausztról volt rádióműsor”, és a többi. Nem kezdem el, mert nem vagyok antiszemita, és a kötekedőknek nem adom meg azt a gyönyört, hogy a tartalmi mondanivalómat háttérbe szorítva rám süthessék ezt a jelzőt, mely tökéletes jolly jokerként funkcionál egyesek kezében. Nem kezdem el, mert igenis vallom, hogy a történelmi tragédiákról meg kell emlékezni, legyen az holokauszt, kommunista népirtások, örmény genocídium, palesztinok legyilkolása, stb. Hazánk történelmében „előkelő” helyet foglal el a tragédiák rangsorában a trianoni országvesztés is. Honfitársaink millióit fosztották meg állampolgárságuktól, alapvető emberi jogaiktól és - lehet, hogy ez egyeseknek nem mond semmit, de vannak, akiknek ez nagyon is fontos - a HAZÁJUKTÓL. Emlékezni kell! Múlt nélkül nincs jövő. Az ország egyik legjobb gimnáziumában különösképpen fontos szerepet kellene szánni a hasonló jellegű megemlékezéseknek, főleg, hogy egyik diáktársam elmondása szerint többen is a június 4-e kapcsán az amerikai függetlenségi nyilatkozat kiadásának július 4-ei dátumára asszociáltak. Valószínűleg az iskola hírnevét csorbítaná egy, a diákok körében végzett közvélemény-kutatás és annak eredményének publikálása, mely arra várna választ, hogy mi történt június 4-én. Nem ismerem az aprólékos törvényi rendelkezéseket, hogy kell-e a közintézményekben június 4-én megemlékezést tartani vagy sem, de őszintén megvallva nem is érdekel. Ez a téma nem azért fontos, mert meg van írva vagy nincs megírva a törvényben, hanem azért, mert magyar identitásunk egyik fontos része. Nem mellesleg egy olyan történelmi esemény volt a trianoni békediktátum, mely napjainkra is kihatással van, a jövő értelmiségének tehát illik tisztában lennie vele. Több lovassys társammal együtt nem szeretnénk többet, csak egy méltóságteljes, az iskola hírnevéhez méltó megemlékezést hazánk jogtalan megcsonkításának napján, akár színdarab, akár rádióműsor formájában. Engem már nem fog érinteni, ha jövőre lesz műsor, mert már nem leszek az intézmény tanulója, de sokan járnak a Lovassyba, akiknek hasonlóképp fontos a megemlékezés nemzeti tragédiánkról. Tisztelettel: Horváth Tamás 13.cA küldő neve:

 

diak_88

Dátum:

 

2015.04.21

Vélemény, megjegyzés:

 

Üdv! Azt szeretném megkérdezni, hogy miért nem lehet időben tájékoztatni a diákokat a színházi eladások dátumáról a rádióban, miért aznap kell megtudnunk?

Kedves diak_88!

Sajnos mi is csak az utolsó pillanatban kaptuk meg az információt.
Úgy gondolom, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy az ilyen információk (is) minél előbb eljusssanak az érintettekhez, s erre törekszünk a jövőben is:

Pálffy Zoltán
A küldő neve:

 

Alfi bácsi

Dátum:

 

2015.03.03

Vélemény, megjegyzés:

 

Magyar Köztársaság Országgyűlésének 2000. június 13-án elfogadott 58/2000. (VI. 16.) sz. határozata elrendeli, hogy február 25-én tartjuk a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapját. Az intézmény ezen a napon a 'diktatúrák áldozatairól ' emlékezett meg. Megkérdezhetem, hogy mi okból történt ez így?

Tisztelt Bejegyző!

Szívesen megbeszélem Önnel a felvetett kérdést személyesen, ahogy ez nálunk szokás, pl.: a pénteki fogadó órámon. A vendégkönyv valódi párbeszédre nem alkalmas. Addig is figyelmébe ajánlom a 20/2012 (VIII.31.) EMMi rendelet 3.§. (2) bekezdés c) pontját, mely szerint
"3. §
(2) Az óvodai nevelési év helyi rendjében, valamint az iskolai, kollégiumi tanév helyi rendjében kell meghatározni
c) az iskolában a nemzetünk szabadságtörekvéseit tükröző, továbbá nemzeti múltunk mártírjainak emlékét, példáját őrző, az aradi vértanúk (október 6.), a kommunista és egyéb diktatúrák áldozatai (február 25.), a holokauszt áldozatai (április 16.), a Nemzeti Összetartozás Napja (június 4.), a március 15-ei és az október 23-ai nemzeti ünnepek, valamint az iskola hagyományai ápolása érdekében meghonosított egyéb emléknapok, megemlékezések időpontját,"

Tisztelettel:
Schultz Zoltán igazgató
A küldő neve:

 

8.-os tanuló

Dátum:

 

2015.02.25

Vélemény, megjegyzés:

 

Azt szeretném megkérdezni, hogy ki lesz a 2015/2016-os tanévtől induló matematika tagozat osztályfőnöke? Válaszát előre is köszönöm!

Kedves nyolcadikos diák!
Jelenleg még nincs döntés a kérdésben. Beiratkozáskor vélhetően ki fog derülni.

Pálffy ZoltánA küldő neve:

 

7.o.os érdeklődő

Dátum:

 

2015.02.22

Vélemény, megjegyzés:

 

Jó estét! Azt szeretném megkérdezni hogy hány pontot "kéne" elérni mium hogy bejuthassak majd a Lovassy kiemelt angol nyelvi képzésére? Persze tudom ez a többiektől függ de kb. 200/? Visszajelését előre is köszönöm!

Kedves hetedikes diák!
A 200 pont a maximálisan szerezhető pont. Ennél biztosan kevesebb kell. Sajnos egyéb információval mi sem tudunk szolgálni.

Pálffy ZoltánA küldő neve:

 

8.osztalyos

Dátum:

 

2015.02.16

Vélemény, megjegyzés:

 

Azt szeretném kérdezni hogy a szóbeli napjára lehet kapni igazolást? Nagyon jó lenne

Arról tudunk kiállítani igazolást, hogy a szóbeli felvételi vizsgán 2015. február 17(19)-én megjelent.

Pálffy Zoltán
A küldő neve:

 

Farkas Tamásné

Dátum:

 

2015.01.25

Vélemény, megjegyzés:

 

Tisztelt Igazgató Úr! Szívből gratulálok a 2015.01.23-i szalagavató ünnepségen elmondott "beszédéhez". Olyan gondolatokat fogalmazott meg, melyeket sokan magunkban érzünk, csak szavakba nem tudunk önteni. Köszönöm. Egy végzős diák anyukája, volt lovassys diákA küldő neve:

 

Bíró Magdi

Dátum:

 

2014.12.29

Vélemény, megjegyzés:

 

Végigolvastam;tele van rengeteg érdekes és részletes információval.Sok kedves emléket idézó arcot is láttam. Azon gondolkodtam,hogy ez a honlap talán inkább külső szemlélőknek hasznosabb.Van-e esetleg már valami olyan oldal,ahol tanárok és diákok ,volt tanárok és volt diákok oszthatják meg egymással gondolataikat a közösen eltöltött vagy az azóta eltelt idővel kapcsolatosan.És hol? Ha nincs még ilyen oldal;érdekelne-e másokat is?Hát nem lenne érdekes? Bár lehet,hogy még nincs itt az ideje;ha ezt a fenti,2009-es figyelmeztetésfélét nézem;nem is tudom. Hiszen,azt írja vlszleg egyetlen valaki miatt van itt, hány éve is; öt? Meg aztán egyből felfüggesztésről ,meg moderálásról beszél,ha nem viselkedünk elég jól. Bár honnan is tudnánk,milyen is lenne az a hasonló bejegyzés. Lehet,hogy máris elkövettem éppen most,ahogy írom ezeket?Mindegy,majd meglátjuk,ha meglátjuk. Igazából ez a kocka elég kicsi,nehéz átlátni,hogy mit is írt az ember.Gondolom,inkább csak egy-egy mondatos bejegyzéseket várnak;bocs.Ha baj;tessék nyugodtan törölni;nem baj. Szeretettel;Bíró Magdi.Vissza a vendégkönyvbe íráshoz...


Vissza a kezdőlapra * Ugrás a lap tetejére

© 2019. Lovassy László Gimnázium, Veszprém