FIGYELEM!

Az iskola ezen honlapja 2019. szeptember 1-je után már nem frissül.
 
Az új honlap a http://web.lovassy.hu érhető el!

A 2005/2006-os tanév hírei

Felvételi eredmények

2006. augusztus 25.

A július 26-i ponthatárhúzás óta 211 diák felvételi eredményét tudtuk meg, melynek listája ide kattintva megtekinthetõ...
A szép eredményekhez gratulálunk!
Egyúttal kérünk mindenkit, aki még az eredményét nem küldte meg nekünk, küldje el azt (intézmény, kar, szak, képzési és finanszírozási forma) egy elektronikus levében, a felveteli2006@mail.lovassy.hu címre. Köszönjük!

Ugrás a lap tetejére

Ha hiányzik az iskola...

2006. augusztus 6.

Ha valakinek nagyon hiányzik az iskola, ha valakinek hiányoznak a számok, ha valakinek hiányzik a tanulás, akkor
kattintson ide
és biztos felvidul. :-)
A hangszórót érdemes bekapcsolni...

Ugrás a lap tetejére

ÖSD információk

2006. augusztus 4.

Köszönjük mindenkinek, aki nálunk vizsgázott júliusban, hogy a Lovassy László Gimnáziumban mûködõ ÖSD vizsgaközpontot választotta.
 
 
Külön gratulálunk a sikeres vizsgázóknak!

Szeretnénk felhívni minden vizsgázó figyelmét, hogy a kész bizonyítványokat augusztus 16.-án délelõtt vehetik át az iskola titkárságán, vagy a vizsgaközpont vezetõjétõl.

Ugrás a lap tetejére

Nyári információk - 2006

2006. június 15.

Az iskola nyári nyitvatartásával, a javító és osztályozóvizsgákkal kapcsolatos legfontosabb információkat, a tankönyvosztás és a tanévnyitó ünnepély pontos idõpontját valamint az elõrehozott érettségi vizsgára jelentkezés menetrendjét itt olvashatja el...

Ugrás a lap tetejére

Iskolapolgárkeresõ

2006. július 18.

Nemrég elkészült diákkeresõnk szolgáltatásait kibõvítve elkészült az iskolapolgárkeresõ, ahol a diákokon kívül kereshetünk a tanári kar tagjai között több szempont szerint is.
Az iskolapolgár keresõt a Polgár menü Keresõ almenüjében vagy ide kattintva.... Ez a kibõvített szolgáltatás érhetõ el a kezdõlap jobb oldalán megjelenõ keresés piktogramra kattintva is.

Ugrás a lap tetejére

Megújult tanári oldalak

2006. július 17.

Iskolánk tanári karának bemutakozó oldalait egységes szerkezetûre és sokkal informatívabbra alakítottuk át.
Az új arculatot és tartalmat elérheti a Polgár menü Tanáraink almenüjében, vagy ide kattintva...
Ugyancsak ezzel az új szerkezettel találkozhat a Közösségek menü Tanári munkaközösségek almenüjében a munkaközösség kiválasztása után a Tanárok részmenüben is.
Az információkat folyamatosan bõvítjük!

Ugrás a lap tetejére

Új szolgáltatás - diákkeresõ

2006. július 14.

Iskolánk honlapja új szolgáltatásokkal bõvült: iskolánk osztályainak névsora tematikusan, új információkkal együtt tekinthetõ meg az új Polgár menü Osztálynévsorok almenüjében vagy ide kattintva....
Ezen kívül elkészült a diákkeresõ, mellyel iskolánk diákjaira kereshet a tisztelt látogató a Polgár menü Keresõ almenüjében vagy ide kattintva.... Szintén ez a szolgáltatás érhetõ el a kezdõlap jobb oldalán megjelenõ keresés piktogramra kattintva is.

Ugrás a lap tetejére

A Lovassy-énekkar bemutatkozik

2006. július 13.

Tóth Mária tanárnõ szorgos gyûjtõ- és rendszerezõmunkája eredményeképpen elkészült a Lovassy énekkar bemutatkozó oldala.
Nemcsak a Lovassy kórusok történetérõl, fellépéseikrõl, hangversenyeikrõl tudhatunk meg sok-sok új információt, hanem belehallgathatunk néhány hangfelvételbe is.
Az információkat egyrészt a Közösségek menü Énekkar almenüjében vagy ide kattintva..., másrészt a Mûvészeti munkaközösség bemutatkozó lapjáról vagy ide kattintva... érheti el.

Köszönjük a lelkiismeretes munkát Tóth Mária tanárnõnek!


Ugrás a lap tetejére

Bemutatkoznak a munkaközösségek

2006. július 12.

Az iskola szakmai munkaközösségvezetõi - az informatika és a magyar munkaközösségvezetõk kivételével - elkészítették az oktatási tevékenységüket és a munkaközösségek tagjait bemutató oldalukat.
A sok hasznos információn kívül a munkaközösség verseny-eredményei is elérhetõk a Közösségek menü Tanári munkaközösségek almenüjében vagy ide kattintva...

Ugrás a lap tetejére

2006-ban felvételizõk figyelmébe

2006. június 26.

Kedves végzett diákunk!

Az iskola igazgatójaként reménykedem, hogy a sikeres felvételi eredményeképpen szeptembertõl a felsõoktatási intézmények valamelyikében tudod folytatni a tanulmányaidat. Ahhoz, hogy a Lovassy László Gimnázium a végzett diákjainak felvételi eredményérõl minél megbízhatóbb képet kaphasson, arra kérlek, hogy a felvételi eredményed ismeretében (legkésõbb 2006. augusztus 15-ig) legyél szíves egy elektronikus levelet küldeni a felveteli2006@mail.lovassy.hu címre, melyben a neveden és osztályodon kívül megírod azt az intézményt, szakot, képzési és finanszírozási formát, amelyre felvettek.
Segítségedet elõre is megköszönöm:

Katanics Sándor
igazgató

Ugrás a lap tetejére

2005-ben érettségizettek figyelmébe

2006. június 26.

Figyelem!!!

Azok a 2005-ben érettségizett diákok, akik el szeretnék vinni az írásbeli érettségi dolgozataikat a nyár folyamán minden szerdán az ügyeleti idõben - 9 és 12 óra között - élhetnek ezzel a lehetõséggel.
Azokat a dolgozatokat, amelyeket augusztus 16-ig nem viszik el a tulajdonosaik, a törvényi elõírásoknak megfelelõen megsemmisítjük.

Ugrás a lap tetejére

Versenyeredmény

2006. június 6.

A június 2-án Budapesten "Virtual Adventures" (Virtuális kalandozások) címû 7-12 évfolyamosok számara megrendezett országos angol verseny döntõjében a következõ eredmények születtek:
1. helyezett: Andó Bálint 10. A
3. helyezett: Balogh András 10. B és Ernei Gergely 10. D osztályos tanuló.
Az elsõ helyezett egy hétnapos angliai körutazást nyert, a harmadik helyezetteket pedig a Nemzeti Tankönyvkiadó vendégül látja egy angol nyelvû budapesti városnézéssel és vacsorával egybekötött színházi elõadáson, valamint egy 15 000 Ft értékû könyvutalványt is kaptak.

Eredményükhöz szívbõl gratulálunk!

Ugrás a lap tetejére

Énekkari búcsúztató

2006. június 1.

Iskolánk énekkara a hagyományoknak megfelelõen ebben az évben is elbúcsúztatta végzõs tagjait. Mûsorral, kedves ajándákokkal lepték meg õket, amit a végzõsök is viszonoztak.
A családias ünnepen köszönték meg dr. Vonderviszt Lajos egész éves munkáját is.

A búcsúztatón készült fényképeket itt nézheti meg...

Ugrás a lap tetejére

dr. Szalainé Tóth Tünde kitüntetése

2006. május 29.

Iskolánk biológia-kémia szakos tanára Dr. Szalainé Tóth Tünde tanárnõ az elmúlt 10 évben 14 diák biológia OKTV döntõbe kerüléséhez és sikeres szerepléséhez járult hozzá kiemelkedõ szakmai és pedagógiai munkájával. Ennek elismeréseként oklevelet vehetett át Magyar Bálinttól, az oktatási minisztertõl, melyhez szívbõl gratulálunk.

Az oklevelet itt tekintheti meg...
Az oklevél átadásán készült fényképeket itt tekintheti meg...

Ugrás a lap tetejére

Osztálynévsorok-osztályfõnökök

2006. május 24.

A felvételi eljárás befejeztével publikussá tettük a 2006/2007-es tanévben induló képzéseinkre felvettek névsorát és megadtuk a tervezett osztályfõnökök nevét is.
Az osztálynévsorokat az osztályfõnökkel a jobb oldali Felvételi blokk Végsõ eredmények részén olvashatja el vagy ide kattintva érheti el...

Ugrás a lap tetejére

Újabb versenyeredmények

2006. május 20.

Az Arany Dániel Matematikaverseny Országos Döntõjében a II. kategóriában 3. díjas lett Szalkai Balázs 10.C (ft.: Csizmazia Imre) és Mihálykó Ágnes 10.D osztályos tanuló (ft.: Tolnerné Csörgõ Veronika) 2. dicséretben, míg Jakab Zsófia 9.A osztályos tanuló (ft.: Varga Vince) az I. kategóriában dicséretben részesült.

Lóczy Lajos Országos Földrajzverseny döntõjében Kaposváron, Szokolai Attila 10.D osztályos tanuló 16. helyezést, Hári András szintén 10.D osztályos tanuló pedig 17. helyezést ért el.(ft.: dr. Réti Balázs)

Eredményeikhez nekik és felkészítõ tanáraiknak is gratulálunk!

Ugrás a lap tetejére

Umweltprojekt hír

2006. május 11.

A Lovassy László Gimnázium tanulói 2006. május 15-e és május 21-e között folytatják Veszprémben a bad dürkheim-i diákcsoport tagjaival a már 2005 õszén elkezdett projektmunkát. Veszprémben vízgazdálkodással, vízminõséggel kapcsolatos tanulmányokat végeznek, Veszprém és környéke hosszú-távú vízellátásáról gondolkodnak szakemberek irányításával.
A program sajtóvisszhangja itt olvasható...
A sajtóvisszhang elektronikus kivonata itt olvasható...

Ugrás a lap tetejére

Megemlékezés Harmath Istvánról

2006. május 8.

2006. május 8-án (hétfõn) 16 órakor Pulán, a temetõben emlékezett meg Pula Község Önkormányzata, a Magyar Irodalomtörténeti Társaság Veszprém Megyei Tagozata, a Lovassy László Gimnázium, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár, a Laczkó Dezsõ Múzeum és a Veszprém Megyei Honismereti Egyesület Harmath István irodalomkutatóról, Pula hûséges fiáról, a Lovassy László Gimnázium volt tanáráról.
A megemlékezésen készült fényképeket itt tekintheti meg...
A sajtóvisszhang itt olvasható...

Ugrás a lap tetejére

Az adó 1%-a

2006. május 8.

Május 20-áig azoknak, akik eddig még nem készítették el adóbevallásukat, lehetõsége van nyilatkozni az adó 1%-ának felajánlásáról.
Iskolánk ebben az évben is örömmel várja ezen 1 %-ok felajánlását!
Segítségüket ezúton is köszönjük!
Az iskola alapítványáról itt olvashat bõvebben...
A szülõknek írt levelet innen letöltheti...

Ugrás a lap tetejére

Ballagási képek

2006. május 6.

2006. május 6-án gyönyörû verõfényes idõben elballagott iskolánk 216 végzõs diákja.
Az utolsó közös iskolai ballagás után diákjaink hétfõn, a magyar nyelv és irodalom érettségivel kezdik el életük eddigi legnagyobb megmérettetését.
A ballagó osztályfõnököket itt tekintheti meg...
A ballagásról néhány kép itt tekinthetõ meg...

Ugrás a lap tetejére

Ballagási meghívó

2006. május 3.

Szeretettel meghívjuk
Önt és kedves családját
iskolánk ballagási ünnepélyére,
amelyet

2006. május 6-án 9 órakor


tartunk az iskolában.

A ballagási meghívó itt megtekinthetõ...

Ugrás a lap tetejére

Dr. Habsburg Ottó a Lovassyban

2006. május 3.

Dr. Habsburg Ottó ellátogatott iskolánkba és elõadást tartott A Duna medencében élõ népek történelmérõl.
Az érdekes és lendületes elõadást a lovassys diákokon kívül más veszprémi középiskolások és neves vendégek (többek között Dióssy László Veszprém Megyei Jogú Város Polgármestere, Dr. Simon Attila a Herendi Porcelánmanufaktúra Rt. vezérigazgatója, Asztalos István alpolgármester úr, Dr. Albert Vendel és Dr. Varga Zoltán képviselõ urak) is végighallgatták.
Dr. Habsburg Ottó életrajzi adatai itt olvashatóak...
A látogatáson készült képeket itt tekintheti meg...
Habsburg Ottó köszönõlevele itt olvasható el...

Ugrás a lap tetejére

Helikoni eredmények

2006. április 29.

Iskolánk ebben az évben is részt vett a Helikon-i megmérettetésen, ahol diákjaink igen eredményesen szerepeltek:
Az 1 bronz, 7 ezüst és 4 arany minõsítésen kívül 2 különdíjat és 2 fõdíjat is iskolánk hozott el.

Az eredményekhez gratulálunk!


Részleteket és fényképeket az Egyéb menü Helikon menüpontja alatt olvashatja el, avagy ide kattintva...

Ugrás a lap tetejére

Meghalt Arnhoffer tanár úr

2006. április 24.

A Lovassy László Gimnázium
tanára és volt igazgatója
ARNHOFFER MIHÁLY
2006. április 24-én
türelemmel viselt,
hosszú betegségben elhunyt.
Temetése
2006. május 2-án (kedden) 11 órakor
lesz a veszprémi
Vámosi úti temetõben.

Arnhoffer tanár úr posztumusz Ranolder-díjáról itt olvashat...Ugrás a lap tetejére

Angol nyelvû író-olvasó találkozó

2006. április 22.

A 10. A osztály haladó angolos csoportja három hónapon keresztül angol nyelvû olvasókörben dolgozta fel Benjamin Zepheniah jamaikai születésû angol író Refugee Boy címû regényét. A mûvet a British Council bocsátotta rendelkezésünkre, majd a foglalkozás zárásaként író-olvasó találkozóra hívta meg az írót és a programban részt vevõ több mint 20 diákcsoportot tanáraikkal Budapestre a Trafó Mûvelõdési Központba április 22-én.
Ezen az izgalmas, változatos eseményen készítettük a következõ képeket.

Ugrás a lap tetejére

Végleges felvételi eredmények

2006. április 21.

A gyõri Felvételi Központ a mai napon kialakította a hozzánk jelentkezõ nyolcadikos diákok felvételi végeredményét az igazgatói döntések és tanulói adatlapok egyeztetése alapján, melyet itt érhet el...
A listák csak tájékoztató jellegûek! A hivatalos értesítést a felvételizõk és iskolájuk 2006. április 26-áig postán fogják megkapni!

Ugrás a lap tetejére

Canon díjátadó

2006. április 21.

A mai napon, a Canon Hungária Kft. PR igazgatója, Guttray László átadata a "Canon - A Digitális iskolákért" pályázat nyereményeit az iskola közösségének.
Az átadásról készült fényképeket itt tekintheti meg...
A pályázatra készült digitális filmet elérhetõvé tettük (140 MByte!), melyet innen töltheti le...
Az eredményrõl részletesen itt olvashat...

Ugrás a lap tetejére

Újabb országos elsõ helyezés ! ! !

2006. április 20.

Iskolánk 10.C osztályos tanulója,

Szalkai Balázs

a megnyerte a Nemes Tihamér Országos Számítástechnikai Tanulmányi Versenyt.
Eredményéhez neki és felkészítõtanárának,
dr. Öveges Ferenc tanár úrnak is gratulálunk!

Balázs ezen kívül bekerült a Nemzetközi Informatikai Diákolimpia magyar csapatának olimpiai keretébe.
További sikeres versenyzést kívánunk a hamarosan sorra kerülõ Közép Európai Informatikai Diákolimpián!

Ugrás a lap tetejére

Érettségi, felvételi statisztikák

2006. április 19.

Elkészítettük a május-júniusi érettségi és a felsõoktatási felvételi jelentkezések kiértékelõ statisztikáit, melyeket elérhetõvé tettünk az iskola honlapján webes és PowerPoint formátumban is.
A statisztikák megtekinthetõk az Oktatás menü Statisztikák menüpontja alatt avagy ide kattintva ...

Ugrás a lap tetejére

Kellemes Húsvétot!

2006. április 14.


Kellemes Húsvéti ünnepeket

kívánunk

a honlap minden látogatójának!Ugrás a lap tetejére

Holocaust megemlékezés

2006. április 12.

A Holocaust áldozatainak emléknapján iskolánk is megemlékezett a halottakról.
A 10.B osztály, Mákus Csaba tanár úr vezetésével készítette el a megemlékezõ rádió-mûsort és a faliújságot.
Köszönjük munkájukat!

A faliújságról készült fényképeket itt tekintheti meg...

Ugrás a lap tetejére

Meghalt dr. Huller Gyuláné, Rózsika

2006. április 12.

Türelemmel viselt hosszú betegségben elhunyt
dr. Huller Gyuláné, Rózsika.

Iskolánk számos volt diákja, jelenlegi tanára és egykor volt kollégája emlékszik rá vissza nagy-nagy szeretettel. Életrajzi adatai itt olvashatóak.

Nyugodjék békében!


Rózsikáról készült karácsonyi kép itt tekintõ meg, melyen balról a harmadik helyen áll barátai és kollégái társaságában.

Ugrás a lap tetejére

Biológia OKTV I. helyezés ! ! !

2006. április 12.

Iskolánk 12. osztályos tanulója

Kepes Lilla

a biológia OKTV I. kategóriájában országos elsõ helyezést szerzett!

Eredményéhez neki és felkészítõtanárának, dr. Szalainé Tóth Tünde tanárnõnek is gratulálunk!Ugrás a lap tetejére

Bad Dürkheim-i kirándulás

2006. április 5.

Gimnáziumunk 12 tanulója 2 kisérõtanár társaságában március 26-tól egy hetet töltött Németország nyugati csücskében, Bad Drückheimben.
A környezetvédelmi projekt mûködését, valamint az ismerkedést külföldi diáktársainkkal a következõ képek mutatják be...

Ugrás a lap tetejére

A Megye Agya vetélkedõ eredményei

2006. március 27.

A Kinizsi Takarékszövetkezet szervezésében ebben az évben is megrendezésre került a Megye Agya vetélkedősorozat. Iskolánk tanulói ebben az évben is kiemelkedõen szerepeltek ezen a megmérettetésen is.

Az eredmények itt elolvashatók...
A sajtóvisszhang itt olvasható...

Ugrás a lap tetejére

A Lovassy ÖSD vizsgaközpont

2006. március 27.

A Nyelvvizsga Akkreditációs Központ 2006. január 23-i döntése alapján intézményünket az Osztrák Intézet Budapest Kht. vizsgaközpontjaként akkreditálták.
Az elsõ vizsgát 2006. júliusára szervezzük!
A jelentkezési lap innen letölthetõ.
A vizsgáról és a jelentkezés feltételeirõl bõvebben itt olvashat...

Ugrás a lap tetejére

Alma Mater meghívó

2006. március 20.

2006. március 31-én, pénteken délután fél öttõl - hagyományainknak megfelelõen -, a Városi Mûvelõdési Központ színháztermében rendezzük meg iskolánk mûvészeti seregszemléjét az Alma Mater ünnepséget.
Minden jelenlegi és volt Lovassy diákot és minden érdeklõdõt szeretettel várunk!
A részletes mûsor itt olvasható el...

Ugrás a lap tetejére

Bognár Zoltán Pro Urbe díjas

2006. március 15.

Iskolánk hajdani mûvésztanára, Bognár Zoltán - munkájának elismeréseként - 2006. március 15-én posztumusz Pro Urbe díjban részesült.
A megtisztelõ díjat fia vehette át a városi ünnepségen.
A díjátadásról kiadott közlemény megtekinthetõ a megújult Veszprém városi honlapon..

Ugrás a lap tetejére

Március 15-i megemlékezés

2006. március 14.

Az 1848. március 15-i események 148. évfordulójának tiszteletére iskolánk 11.C osztálya egy rendkívüli történelemórával készült Imre Frigyesné és Tolnerné Csörgõ Veronika irányításával.
A rendkívüli órán készült fényképekbõl néhányat itt tekinthet meg...
A hagyományoknak megfelelõen megkoszorúztuk iskolánk névadójának mellszobrát. A koszorúzáson elhangzott beszédet Katanics Sándor, az iskola igazgatója írta, mely itt olvasható el...
A megemlékezés részeként az iskola 11.A osztálya, Csizamazia Imre tanár úr vezetésével emlékfaliújságot készített.
Minden résztevõnek köszönjük a munkáját!

Ugrás a lap tetejére

Canon pályázati eredmény

2006. március 8.

A "Canon - A digitális iskolákért" elnevezésû pályázatra benyújtott pályamunkánkat a bíráló bizottság "a pályázat történetének egyik legszínvonalasabb, kreatív ötleteket felvonultató összeállítása"-ként jellemzett, így iskolánk minden elnyerhetõ eszközt megnyert.
Az eredményrõl részletesen itt olvashat...

Ugrás a lap tetejére

Érettségi leírás

2006. március 6.

Iskolánk elkészítette a közép- és emelt szintû érettségi vizsgát érintõ tartalmi és eljárásbeli tudnivalóik 2006-os évre frissített változatát, melynek tanulmányozását a végzõs diákokon kívül a külsõs érittségizõinknek is ajánljuk.
A dokumentumot innen töltheti le...

Ugrás a lap tetejére

Szülõi értekezlet

2006. március 1.

2006. március 1-én (szerdán) 17 órától a tizedikes diákoknak és szüleiknek rendhagyó szülõi értekezletet tartottunk az emelt- és középszintû képzéseinkrõl.
 
A szülõi értekezletre készült bemutatót innen töltheti le...

Ugrás a lap tetejére

Felvételi eredmények

2006. február 28.

MINDEN képzésünkre összesítettük a jelentkezõk hozott és szerzett pontjait és elkészítettük a felvételi rangsorokat, melyeket itt olvashat el...
Ezen felül készítettünk egy összesítõ táblázatot, melyben minden jelentkezõ diák összes jelentkezése és rangsora is szerepel. Az összesített lista itt olvasható el... (az állomány betöltése hosszabb idõt vehet igénybe!)

Ugrás a lap tetejére

Megemlékezés a kommunizmus áldozatairól

2006. február 24.

Iskolánk a hagyományaihoz híven február végén emlékezett meg a kommunista diktatúra közel 100 millió áldozatáról.
Ebben a tanévben a 11.E osztály, Kaposvári József tanár úr vezetésével egy rádiómûsort és egy igen színvonalas faliújságot készített el. Munkájukat köszönjük!
A faliújságról készült fényképeket itt tekintheti meg...

Ugrás a lap tetejére

Szóbeli felvételi beosztás

2006. február 20.

2006. február 20-án, hétfõn folytatódott a nyolcadikosok felvételi eljárása iskolánkban: az informatika és a nyelvi feladatlapokat írták meg a hozzánk jelentkezõk.
2006. február 23-án a nyelvi szóbeli vizsgákkal fejezõdik be az ezévi felvételi vizsga:
 
A német szóbeli idõpontjait itt olvashatja el...
Az angol szóbeli idõpontjait itt olvashatja el...
 
A további fontos információkat
itt olvashatja el...

Ugrás a lap tetejére

Bál képek az intraneten

2006. február 13.

A Lovassy bálon készült fényképek eredeti felbontásban elérhetõek és lementhetõek a Lovassy Intraneten, az intra.lovassy.hu. címen.
Ez a webcím CSAK a gimnázium belsõ hálózatáról érhetõ el, tehát az érdeklõdök csak az iskolában tudják azokat elmenteni, külsõ géprõl nem.
Jó nézelõdést a képekhez!

Ugrás a lap tetejére

Lovassy-bál képek

2006. február 12.

A 2006-os Lovassy-bál is bõvelkedett nívós programokban: az angol és a bécsi keringõt végzõseink ropták, majd a Rulett együttes jóvoltából bulizhattak éjfélig a lovassysok. Pihenésképpen táncbemutatót is láthattunk, s a szerencsések a tombolán értékes nyereményeket vihettek haza.
A bálon készült fényképekbõl néhányat itt tekinthet meg...
Az összes fénykép hétfõtõl lesz elérhetõ eredeti felbontásban a Lovassy Intraneten.
Köszönjük a sok munkát a bált szervezõ tanároknak, munkatársaknak és a közremûködõ szülõknek!

Ugrás a lap tetejére

Farsangi posta

2006. február 10.

A 2006-os Lovassy-bál új gyöngyszeme a Farsangi posta lesz...
Bárki üzenhet barátjának, ismerõsének, tanárának sõt a szive választottjának is...
Most végre kimutathatod érzéseidet...
A Farsangi posta játékszabályai itt olvashatod el..

Ugrás a lap tetejére

Akadálymentesítés a Lovassyban

2006. február 9.

A Lovassy László Gimnázium és a Hriszto Botev Általános Iskola 2004-ben sikeresen pályázott a "Fogyatékos személyek esélyegyenlõségének elõsegítése" keretében kiírt "Közintézmények akadálymentesítése" pályázatra. Intézményünkben megépült a belsõ lift és kialakításra került egy akadálymentes WC.
A projektrõl bõvebben az Egyéb menü Akadálymentesítés menüpontjában olvashat vagy ide katintva...

Ugrás a lap tetejére

Lovassy-bál

2006. február 7.

A Lovassy László Gimnázium a hagyományos bálját, a Lovassy-bált 2006. február 11-én 19 és 24 óra között rendezi meg a gimnázium épületében. Minden jelenlegi és volt lovassyst valamint az érdeklõdõket szeretettel várjuk!
A volt lovassysok a bejáratnál 1500 Ft-os egységáron vásárolhatnak belépõjegyet.

Ugrás a lap tetejére

Az adó 1%-a

2006. február 6.

Nemsokára minden adózónak nyilatkoznia kell az adó 1%-ának felajánlásáról.
Iskolánk ebben az évben is örömmel várja ezen 1 %-ok a felajánlását!
Segítségüket ezúton is köszönjük!
Az iskola alapítványáról itt olvashat bõvebben...
A szülõknek írt levelet innen letöltheti...

Ugrás a lap tetejére

Szalagavató - 2006.

2006. február 3.

Nem is olyan régen lépték át az iskolánk küszöbét...
S most érett felnõttként láthattuk Õket a szalagavatón...
Õk a végzõs diákjaink...
Kívánjuk, hogy életük vidám, élményekben, szerencsében és boldogságban gazdag legyen!
A szalagavatón készült fényképeket itt nézheti meg...

Ugrás a lap tetejére

Tankönyvlista

2006. február 2.

Az iskola szakmai munkaközösségei megadták a 2006/2007-es tanév tankönyvlistáit, melyeket Pap-Kovácsné Horváth Rózsa, tankönyvfelelõs összesített. Egy rövid tájékoztatóval most a honlapunkon is elérhetõvé tettük minden érdeklõdõ számára.
A tájékoztató itt olvasható el...

Ugrás a lap tetejére

Canon pályázat

2006. február 1.

Iskolánk elkészítette pályamunkáját a Canon Hungária Kft. által kiírt "Canon - A digitális iskolákért" pályázatra. Az iskola két lelkes diákjának koordinálásával elkészült egy, az iskolát bemutató digitális videó, valamint a pályázati anyag és egy Bónusz-feladat is.
A pályamunka publikálható részei itt megtekinthetõk..

Ugrás a lap tetejére

Pro meritis aranyjelvény Hanauban

2006. január 31.

2006. január 26-án a Lovassy László Gimnázium küldöttsége Hanauban, a Großauheimi Lindenauschuleban járt, ahol , a Veszprém Megyei Jogú Város Pro Meritis arany jelvényét adta át a nyugdíjba vonuló Ewald Dyroffnak.
A nem mindennapi eseményrõl több információ itt olvasható..

Ugrás a lap tetejére

Fontos felvételi információk!!!

2006. január 28.

A mai napon a hozzánk felvételizõ diákok megírták a központi felvételi anyanyelvi és matematika felmérõjét. A felvételi eljárás további részleteit, határidõit olvashatják el itt...

A feladatlapok és a javítási kulcsok innen letölthetõk...

Ugrás a lap tetejére

Írásbeli felvételi - 2006.

2006. január 27.

Azokat a nyolcadikos diákokat, akik a Lovassy László Gimnáziumba adták be a központi felvételire a jelentkezési lapjukat 2006. január 28-án (szombaton) 1/2 10-tõl várjuk iskolánkban. A magyar írásbeli 10 órakor, míg a matematika felmérõ 11 órakor kezdõdik.
A diákigazolványon kívül mindenki olyan felszerelést hozzon magával, amelyet egy matematika és a magyar órán használni szokott!

A felvételizõk terembeosztása itt tekinthetõ meg..

Ugrás a lap tetejére

Csikász Imre emlékterem avató

2006. január 23.

Csikász Imre emlékének adózva a Lovassy László Gimnázium rajz szaktanterme felveszi e híres veszprémi származású mûvész nevét.
A teremavatóra 2006. január 24-én délután 15.15-kor kerül sor, melyre minden érdeklõdöt szeretettel várunk.
A meghívó pdf formátumban innen tölthetõ le...
Az elkészült fényképeket itt tekintheti meg...

Ugrás a lap tetejére

Felvételi tájékoztató kiegészítése

2006. január 18.

Az Országos Felsõoktatási Felvételi Központ kiadta a Felsõfokú Felvételi Tájékoztató 2006. címû könyv hivatalos kiegészítését, mely a 2005. december 15-én megjelent könyv esetleges hibáit és az azóta akkreditált képzések listáját tartalmazza. A kettõ kiadvány együtt a hivatalos Felsõoktatási Felvételi Tájékoztató.
A kiegészítés pdf formátumban innen tölthetõ le...

Ugrás a lap tetejére

Gratuláció Mádl Antalnak

2006. január 17.

2006. január 14-én, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának országos gáláján az "Ehrennadel in Gold für das Ungarndeutschtum" kitüntetésben részesült dr. Mádl Antal professzor úr, az ELTE német tanszékének nyugalmazott vezetõje.
Híres diákjaink között tartjuk számon az alma materünkben 1949 végzett volt diákunkat.

Kitüntetéséhez gratulálunk és jó egészséget kívánunk a professzor úrnak!


Ugrás a lap tetejére

Érettségi prezentáció - OKÉV

2006. január 17.

Az Országos Közoktatási Értékelési és Vizsgaközpont 2006. május-júniusi kétszintû érettségirõl készített egy tájékoztató prezentációt, melynek megtekintését mind a végzõs diákoknak, mind pedig a szüleiknek ajánljuk.
A prezentáció ide kattintva letölthetõ...

Ugrás a lap tetejére

Bognár Zoltán albumbemutató

2006. január 17.

A Veszprém Megyei Múzeumi Igazgatóság,
a Mûvészetek Háza Veszprém,
a Lovassy László Gimnázium
és a VIZA Kft.
Tisztelettel meghívja Önt,
szeretettel várja a Magyar Kultúra Napján
2006. január 22-én délelõtt 11 órára
a Mûvészetek Házába (Veszprém, Vár utca 17.)
a Bognár terembe
Gopcsa Katalin
BOGNÁR ZOLTÁN
címû albumának bemutatójára.

A hivatalos meghívó innen letölthetõ ...
A bemutató fényképeit itt tekintheti meg...
Katanics Sándor megemlékezése itt olvasható el...

Ugrás a lap tetejére

Schindler Péter Valeria Koch díjas

2006. január 16.

2006. január 14-én került sor Budapesten a német nemzetiségi önkormányzatok gálamûsorárára, ahol Schindler Péter 12.B osztályos tanuló - kiemelkedõ iskolai teljesítményért és a nemzetiségi élet területén végzett munkáért - Valeria Koch-díjat kapott. A díj elnyerésével folytatódott az elmúlt idõszak hagyománya, hiszen a korábbi években is mindig volt lovassys diák a díjazottak között (2004 Feith Ágnes, 2005 Bauernhuber Andor).

Gratulálunk a kitüntetéshez!

A kép nagyobb méretben itt megtekinthetõ...
(a képen dr. Frank Gábor, az Országos Önkormányzat oktatási bizottságának elnöke, Wild Mária Judit, Schindler Péter és Englender Petra díjazottak láthatók)

Ugrás a lap tetejére

Isztl János tanár úr Brusznyai díjas

2006. január 14.

Isztl János, gimnáziumunk történelem szakos tanára sokéves kiemelkedõen eredményes oktató és nevelõmunkájáért kapta meg a 2006. évi Brusznyai-díjat.

Az elismeréshez gratulálunk és további sikeres munkát kívánunk neki!

A felejthetetlen koncertet köszönjük a Veszprémi Középiskolai Oratóriumkórusnak, s Tóth Mária tanárnõnek is!
A rendezvényen készült fényképeket itt tekintheti meg...
Isztl tanár úr laudációja innen tölthetõ le...

Ugrás a lap tetejére

AJTP felvételi

2006. január 14.

2006. január 13-án és 14-én lezajlott a Hátrányos Helyzetû Tanulók Arany János Tehetséggondozó Programjára jelentkezõ tanulók felvételi írásbeli vizsgája. Az országban összesen 23 iskola tartott ugyanezen a két napon felvételi vizsgát erre a programra. Az összesen felkínált 729 férõhelyre 1104 tanuló szeretne bejutni. Iskolánkba a 20 helyre 35 tanuló jelentkezett. Idén is felvételiztek megyénken kívülrõl a Lovassyba Somogy és Fejér megyébõl is diákok. A péntek estét mind a 35-en a Veszprémi Középiskolai Kollégiumban ismerkedéssel töltötték. Eredményeket várhatóan 2006. február 6-án tudunk közölni az érintett diákokkal és szüleikkel.

Ugrás a lap tetejére

Umweltprojekt

2006. január 8.

Az iskola 12 német nemzetiségis diákja és 2 tanára részt vesz egy környezetvédelmi projektben. A résztevõknek különbözõ kutató/vizsgálódó munkákat kell végezniük önállóan és a német partnercsoporttal együtt is. Az eredményes munka érdekében a magyar csapattagok kétszer is ellátogatnak Németországba és a német partnerek is viszontlátogatják õket.
Bővebb információ a www.umweltprojekt.fw.hu honlapon olvasható.
Egy sajtóhír a projektrõl a itt is olvasható

Ugrás a lap tetejére

Jelentkezési lapok kitöltési útmutatói

2006. január 6.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Kht. elkészítette a felsõoktatási felvételi jelentkezési A- és B-lapok kitöltését segítõ internetes anyagot, amit most elérhetõvé teszünk. Az iskola épületén belüli számítógéprõl azonnal megtekinthetõ az anyag, külsõ helyrõl tömörített állapotban letölthetõ. A megtekintéshez hangszóró (fejhallgató) szükséges!
Általános tájékoztató (4 Mbyte)  letölthető...
A-lap kitöltési útmutatója (12 Mbyte)  letölthető...
B-lap kitöltési útmutatója (12 Mbyte)  letölthető...

Ugrás a lap tetejére

Érettségi témakörök, tájékoztatók

2006. január 4.

A 2006. május-júniusi kétszintû érettségi publikálható dokumentumait gyûjtöttük csokorba a végzõs diákoknak. A letölthetõ dokumentumok a közép- és emelt szintû vizsgák menetérõl és témaköreirõl adnak bõvebb felvilágosítást. A dokumentumok az Egyéb menü Érettségi témakörök menüpontában érhetõk el vagy ide kattintva ...

Ugrás a lap tetejére

Érettségizett diákjaink 1993-2005

2006. január 2.

A nemrég és a korábban megjelent Lovassy-évkönyvek alapján elkészítettük az elmúlt tizenkét tanév érettségizett diákjainak névsorát és elérhetõvé tettük a fellelhetõ digitalizált kistablókat. A névsorok az Iskola menü Érett diákjaink menüpontja alatt érhetõ el, vagy ide kattintva ...
Reményeink szerint a lista hamarosan tovább bõvül, sõt idõvel adatbázis is kerül mögé, így keresni is lehet majd benne. :-)
 


Ugrás a lap tetejére

BUÉK - 2006

2006. január 1.

 

Kedves Látogató! 

Békés, Boldog,
Új Esztendõt
kívánunk Önnek
és családjának!Ugrás a lap tetejére

E-felvételi - Végzõsöknek ajánljuk!

2005. december 30.

A www.felvi.hu weblapon beindult az E-Felvételi. Azoknak a végzõs diákoknak, akik haladva a korral, a felsõoktatási felvételi e módját szeretnék választani érdemes elolvasni a rendszerrõl és használatáról írt rövid tájékozatónkat...

Ugrás a lap tetejére

Békés, boldog Karácsonyt kívánunk!

2005. december 23.

 
"A szeretet az, ami Karácsonykor a szobában van.
Ha egy pillanatra abbahagyod az ajándékok kicsomagolását, akkor lehet meghallani."

(egy 7 éves kisgyerek)Ugrás a lap tetejére

Elektronikus Vendégkönyv

2005. december 22.

Mostantól a honlapon elérhetõ a Lovassy László Gimnázium elektronikus Vendégkönyve.
Ha a kedves látogató le szeretné írni a véleményét és alkotó ötleteit a honlapról, akkor a kezdõlap bal oszlopában a vendékönyv képre kattintva érheti azt el, vagy az Internet menü Vendégkönyvünk menüpontjában.
 
Ugrás a vendégkönyvhöz...

Ugrás a lap tetejére

Karácsonyi ünneplés

2005. december 21.

Emlékezetes és szép volt az ezévi iskolai Karácsony is. A 9.C és 9.F osztály diszítette fel az iskola karácsonyfáit, majd a 11.D osztály a Csiksomlyói passió egy feldolgozásával teremtette meg az igazi karácsonyi hangulatot.
Köszönjük nekik és Fürj Katalin tanárnõnek is a sok-sok munkát és fáradozást.
 
A Karácsonyon készült fényképeket itt nézheti meg...
Merencsics tanár úr fényképeit pedig itt nézheti meg...

Ugrás a lap tetejére

Karácsonyi Koncert

2005. december 20.

Éneklés, zene, tánc...
  
Együttlét, öröm, mosoly...
 
Szeretet, békesség, nyugalom...

Köszönjük minden fellépõ Lovassy-s diáknak, tanárnak ezt a feledhetetlen estét.
Köszönjük Tóth Mária tanárnõnek, hogy egy estére elvarázsolta a koncerten résztevõket...
 
Az elkészült fényképeket itt nézheti meg...
Merencsics tanár úr fényképeit pedig itt nézheti meg...

Ugrás a lap tetejére

1,5 millió forintot nyertünk

2005. december 13.

Az Oktatási Minisztérium Alapkezelõ Igazgatósága által kiírt pályázaton iskolánk 1,5 milliós támogatást nyert az iskola vezeték nélküli hálózatának teljes kiépítésére. A pályázat eredményeképpen az iskola belsõ hálózata és internetkapcsolata az épület bármely pontján elérhetõ lesz.
Intézményünk az összes pályázó közül a legjobb pályázatot nyújtotta be. A nyertes iskolák sorrendje itt megtekinthető...

Ugrás a lap tetejére

Meghívó a Karácsonyi Koncertre

2005. december 13.

A hagyományos Karácsonyi Koncertünket 2005. december 20-án este 5 órakor tartjuk az iskola tornatermében, ahol lovassys diákok és tanárok lépnek fel.
Minden érdeklõdõt szeretettel vár az iskola vezetése, tanári kara és a rendezvény szervezõje Tóth Mária tanárnõ is.
A Karácsonyi Koncert programja itt megtekinthető...

Ugrás a lap tetejére

Hanaui út-2005

2005. december 12.

2005. december 8. és 10. között 28 német nemzetiségis lovassys diák és 13 lovassys tanár vett részt a hanaui testvériskolánk mûvészeti rendezvényén.
A német nemzetiségi és a tanári kamarakórus sikeres koncertet adott a Lindenauschule-ban.
Útban hazafelé a nürnbergi karácsonyi vásárban is gyönyörködtek.
Az úton készült fényképeket itt tekintheti meg...

Ugrás a lap tetejére

Krampuszverseny-2005

2005. december 12.

Mikulás napján idén is megrendeztük a hagyományos Krampusz-versenyt. Diákok és tanárok is beöltöztek krampusz-ruhájukba, s mutatták meg igazi énjüket...
Az elkészült fényképeket itt tekintheti meg...
A múlt évben készült fényképek pedig itt tekinthetõk meg...

Ugrás a lap tetejére

Felvételi regisztráció

2005. december 12.

A felvételi tájékozatón megígértük, hogy a központi felvételi vizsgára hozzánk jelentkezõk ellenõrizhetik, hogy a jelentkezési lapjaik beérkeztek-e intézményünkbe.

A lista itt megtekinthetõ..

Ugrás a lap tetejére

Gyerekbarát büfé

2005. december 8.

Iskolánk reformbüféje megpályázta a Népegészségügyi Kormánymegbízotti Iroda, az Egészségügyi Minisztérium, és az Oktatási Minisztérium
a Nemzeti Népegészségügyi Programja keretében kíírt Gyerekbarát büfé címet, s azon 32 iskola egyike az országban, aki el is nyerte ezt a címet. Köszönjük a munkát Ifjú Ildikó büféüzemltetõnek, dr. Szalainé Tóth Tünde és Bereginé Simon Ágnes tanárnõknek..
A cím nagyban itt megtekinthető

Ugrás a lap tetejére

Értesítõ 1999-2005

2005. december 7.

Elkészült az elmúlt 6 tanév iskolai értesítõje, mely az 1999-2005-ös éveket öleli fel. Szeretettel és tisztelettel ajánljuk jelenlegi és volt diákjainnak is.
Az értesítõ megvásárolható az iskola gazdasági irodájában 500 Ft-ért. Köszönjük a sok munkát dr. Szalainé Tóth Tünde tanárnõnek.
A tartalomjegyzék itt megtekinthetõ...
A borító nagyban itt megtekinthető...

Ugrás a lap tetejére

Bolognai folyamat - Levél és prezentáció

2005. december 6.

A 2006-os tanévben átalakuló magyar felsőoktatásról, az un. Bolognai folyamatról dr. Magyar Bálint miniszter által 2005. novemberében aláírt tájékoztató levél itt olvasható.
A 2005. decemberében készült prezentáció pedig itt tölthetõ le

Ugrás a lap tetejére

Osztályfényképek - 2005

2005. december 1.

A tanév elején elkészített osztályfényképeket névsorokkal kiegészítve elérhetővé tettük A Polgár menü Osztályfényképek almenűjében. Érdemes körülnézni, hátha ismerős arcok mosolyognak vissza a fényképekről. :-)
Ugrás a fényképekhez...

Ugrás a lap tetejére

Svábbál - 2005

2005. november 18.

2005. november 18-án (pénteken) a gimnázium tornatermében Svábbál-t rendezett a német nemzetiségi tagozat. A rendezvényen a tagozatos diákokon kívül, a szülők, az iskola tanárai és régi diákok is nagy számban részt vettek, s igen jól érezték magukat. :-)

Köszönjük a bál megszervezését a német nemzetiségi tagoztanak!

A rendezvényen készült fényképeket itt tekintheti meg...

Ugrás a lap tetejére

Felvételi tájékoztató árusítása

2005. november 22.

A hozzánk jelentkező nyolcadikos diákoknak írt felvételi tájékoztató az iskola portáján 500 Ft-os áron megvásárolható.
A borítólapja itt megtekinthető
.
 
FIGYELEM!!!
A második felvételi tájékoztató időpontunk 2005. december 6-ról 2005. december 5-én17.30-ra változott! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Ugrás a lap tetejére

Fogadóóra

2005. november 14.

2005. november 30-án (szerdán) 17 órától fogadóóra lesz az iskolánkban. Az iskola bejáratánál kifüggesztett terembeosztás szerinti helyiségekben várjuk a tisztelt szülőket, hozzátartozókat.

Örülnénk, ha elfoglaltságaik ellenére meg tudnák tisztelni a fogadóórát jelenlétükkel!

Ugrás a lap tetejére

Felvételi tájékoztató iskolánkban

2005. november 14.

2005. november 22-én 17 órától várjuk az iskolánk iránt érdeklődő nyolcadikos diákokat, szüleiket, hozzátartozóikat illetve a pályaválasztási felelősöket a felvételi tájékoztatónkra.
Az iskola tornatermében Katanics Sándor igazgató úr ismerteti a jövő tanévben induló osztályainkat és a felvételi eljárás rendjét.
Addig is érdemes tájékozódni a Felvételi menüpont alatt.

Ugrás a lap tetejére

Svábbál - 2005

2005. november 11.

A német nemzetiségi tagozat - már hagyományosan - Svábbált szervez 2005. november 18-ára péntekre a Lovassy László Gimnázium épületébe. Zenél: Johann's Kapelle. A belépés ingyenes, de adományokkal segíthetik a tagozat működését.
A rendezvényre a meghívót itt töltheti le...

Ugrás a lap tetejére

Egészséges életmód - reform-büfé

2005. november 10.

Iskolánkban a mai napon Dobrev Klára, a miniszterelnök felesége, hivatalosan átadta az egészséges táplálkozást segítő reform-büfét.
A híres közéleti személyiség (az Egészséges Településekért Alapítvány elnökeként) egy rendhagyó biológia órán is részt vett, melynek témája szintén az egészséges életmód volt. Köszönet a fantasztikus óráért dr. Szalainé Tóth Tünde tanárnőnek.
A rendezvényről készült fényképeket itt tekintheti meg...
A látogatásról készült sajtóanyag: 1. rész...,  2. rész...

Ugrás a lap tetejére

Érettségi értékelés

2005. november 7.

A gimnázium munkaközösségei elkészítették az első kétszintű érettségi értékelését. Az Oktatás menü Statisztikák menüpontja alatt megtalálja a bemutatót tantárgyakra lebontva, avagy ide kattintva...

Ugrás a lap tetejére

Rákellenes Világnap - 2005

2005. november 4.

A Rákellenes Világnap alkalmából a 10.C osztály a rákos megbetegedésről és a lehetséges megelőzésről szóló faliújságot és iskolai rádióműsort készített.
Köszönjük a munkát az osztálynak és Szelényi Gézáné tanárnőnek is.
A faliújságról készült fényképeket itt tekintheti meg...

Ugrás a lap tetejére

Felvételi információk

2005. október 31.

Most már végleges a következő tanévben intézményünkben indítandó osztályok száma és típusa, valamint a felvételi és pontszámítási rendszer. Erről olvashat bővebben a Felvételi menüpont alatt avagy a következő linkekre kattintva:
 
Aktuális információk...
Tagozatkódok...
Képzési formáink...
Pontszámításunk...
Mentességek...
Feladatsorok...

Ugrás a lap tetejére

Diáknap

2005. október 28.

Október utolsó hetében a lovassys diákok felfordították az iskolát. Készültek a diákigazgató választásra és a diáknapra: plakátoltak, agitáltak megvesztegettek... S a végén a P.I.A párt győzőtt: átvette a hatalmat Katanics igazgató úrtól.
Köszönjük a színvonalas programokat a pártoknak és a sok munkát Varga Zsófinak és Sörös Áginak is!
Az elkészült fényképeket itt tekintheti meg...

Ugrás a lap tetejére

Csipetke - 2005

2005. október 27.

Feledhetelen és fergetes vetélkedőműsor keretében váltak igazi lovassys polgárokká a "gólyáink". A színvonalas vetélkedőt a 9.B osztály nyerte meg.
Köszönjük a szervezést a 10.A osztálynak és Katanics Sándorné tanárnőnek.
Az elkészült fényképeket itt tekintheti meg...

Ugrás a lap tetejére

A Megye Agya

2005. október 27.

A Kinizsi Takarékszövetkezet szervezésében ebben az évben is megrendezésre kerül a Megye Agya vetélkedősorozat. A regisztrációnak 2005. november 13-ig meg kell történnie!
Bővebb információ
www.kinizsi.tksz.hu címen érhető el...

Ugrás a lap tetejére

HAB a weben

2005. október 25.

A Lovassy László Gimnázium havonként megjelenő diáklapja, a HAB ettől a tanévtől kezdve a megjelenés után 2 héttel mindig felkerül az internetre is. Most a VI. évfolyam első számát ide kattintva el lehet olvasni...

Ugrás a lap tetejére

Diákjaink francia útja

2005. október 25.

Nemcsak iskolánkba látogatnak el szívesen külföldi diákok, hanem az iskolai tanulói is gyakran látogatnak el németországiai és francia partnerintézményeinkbe. Így volt ez szeptember végén is a franciaországi út alkalmával.
Az út programja magyarul...
Az út programja franciául...
Kép az útról...

Ugrás a lap tetejére

Október 23-i megemlékezés

2005. október 21.

A hagyományainkhoz hűen ebben az évben is megemlékeztünk az 1956. október 23-i forradalomra. Homonnai János tanár úr vezetésével egy gyertyás felvonulás végén megkoszorúztuk dr. Brusznyai Árpád emléktábláját. A 11.B osztály előadásában és a 10.E osztály által feldiszített faliújság segítségével elevenítettük fel a forradalom eseményeit. Köszönjük Stark Péterné Zöldvári Ildikó, Tóth Mária, Schindler László és dr. Kovács Gábor Zoltán tanáraink munkáját is.
Az elkészült fényképeket itt tekintheti meg...

Ugrás a lap tetejére

Iskolapolgár-névsorok

2005. október 17.

A 2005/2006-os tanév frissített tanári és munkatársi névsora valamint a jelen tanév diákjainak névsora az Polgár menüben található meg; avagy egy kattintással:
Tanári névsor...
Munkatársi névsor...
Osztálynévsorok ...

Ugrás a lap tetejére

Informatika verseny

2005. október 17.


Egy év kihagyás után az informatika-technika munkaközösség újból meghírdette az általános iskolásoknak szóló Informatikai feladatmegoldó versenyét.
 
A verseny kííráshoz kattintson ide...
Az I. forduló feladataihoz kattintson ide...
A GYIK az informatika tagozatról...
Avagy látogasson el munkaközösség versenyek oldalára...

Ugrás a lap tetejére

Emlékezés Dr. Brusznyai Árpádra

2005. október 10.

A rendezvénynaptárunkban rögzítettektől eltérő módon, 2005. október 20-án (csütörtökön) 17.45-kor tervezzük megkoszorúzni iskolánkban Dr. Brusznyai Árpád emléktábláját.
Ezt követően, várhatóan 18.00-kor indulunk gyertyáinkat meggyújtva a Lovassy László Gimnázium bejárata elől a Várban találhatóBrusznyai Árpád emléktáblához.
Ott rövid műsorban (18.20-18.45) emlékezünk meg a mártírhalált halt egykor volt Lovassys tanárra. Az emlékműsor után elhelyezzük a megemlékezés virágait és gyertyagyújtást is tervezünk.
Minden volt és jelenlegi Lovassys diákot, tanárt és a szülőket is örömmel várjuk rendezvényünkön.

Ugrás a lap tetejére

Szülői értekezlet

2005. október 10.

Okt. 26-án (szerdán) 17 órától szülői értekezlet lesz az iskolánkban. Az iskola bejáratánál kifüggesztett terembeosztás szerinti helyiségekben várjuk a tisztelt szülőket, hozzátartozókat.
Ezen a szülői értekezleten választják meg az osztályokba járó diákjaink szülei a szülői munkaközösség vezetőségét és döntik el a szülők a kirándulási költségek összeghatárát.
Örülnénk, ha elfoglaltságaik ellenére meg tudnák tisztelni az értekezletet jelenlétükkel!

Ugrás a lap tetejére

Aradi vértanúk emlékére

2005. október 6.

2005. október 6-án a 10.D osztály - Wenczel Zsuzsa tanárnő és Kiss Zoltán tanár úr irányításával - egy rendhagyó iskolai rádióműsor kertében emlékezett meg az aradi vértanúkról.
A megemlékezésre az osztály faliújságot is készített, melynek fényképeit itt tekintheti meg...

Ugrás a lap tetejére

A Muzsikás együttes koncertje

2005. október 5.

A népzenéjéről híres Muzsikás együttes (honlapjuk: www.muzsikas.hu) rendhagyó énekórát tartott a lovassy-s diákoknak. Akik ott lehettek, azoknak egy életre szóló élményt adott.
Köszönjük!

A rendhagyó énekóra plakátját itt tekintheti meg...

Ugrás a lap tetejére

Külföldi diákok a Lovassyban

2005. október 5.

Ez a tanév is úgy kezdődött, hogy a német partnerintézményeink diákjai nálunk töltöttek egy-egy hetet. Tartalmasan töltötték el az időt, hiszen az iskolával való ismerkedésen kívül a helyi és az országos nevezetességeket is megtekinthették. Látogatásukról a sajtó is beszámolt.
A passaui sajtóhírt itt tekintheti meg...
A bottropisajtóhírt itt tekintheti meg...

Ugrás a lap tetejére

A "Szív világnapja" - 2005

2005. szeptember 27.

A Szív világnapja alkalmából a 9.A osztály az egészséges életmódót és táplálkozást bemutató faliújságot és iskolai rádióműsort készített.
Köszönjük nekik és dr. Szalainé Tóth Tünde tanárnőnek.

Ugrás a lap tetejére

Rendezvénynaptár - 2005

2005. szeptember 1.

A tantestület évnyitó értekezletén elfogadott tanévi rendezvénynaptárt elolvashatja az Iskola menü Rendezvénynaptár alemnüjében, vagy ide kattintva...

Ugrás a lap tetejére

   

Frissítések - 2005/06

Felvételi eredmények...
Nyári felvidulás...
ÖSD eredmények...
Nyári infók...
Iskolapolgárkereső...
Tanári oldalak...
Diákkereső...
Énekkar...
Munkaközösségek...
Felvételi 2006...
Érettségi 2005...
Angol eredmény...
Énekkari búcsú...
OM elismerés...
Felvettek névsora...
Versenyeredmények...
Umweltprojekt...
Harmath István...
1 %...
Ballagási képek...
Ballagási meghívó...
Dr. Habsburg Ottó...
Helikon-2006...
Arnhoffer tanár úr ...
Angol író...
Felvételi sorrend...
Canon díjátadó...
Nemes Tihamér 1....
Statisztikák...
Húsvét...
Holocaust...
dr. Huller Gyuláné...
Biológia OKTV...
Bad Dürkheim...
Megye agya...
ÖSD vizsga...
Alma Mater...
Pro Urbe...
Március 15....
Canon eredmény...
Érettségi leírás...
Szülői értekezlet...
Fevételi eredmények...
Megemlékezés...
Szóbeli felvételi...
Bálképek az intrán...
Bálképek...
Farsangi posta...
Akadálymentesítés...
Lovassy-bál...
Az adó 1%-a...
Szalagavató...
Tankönyvlista...
Canon pályázat...
Pro Meritis...
Felvételi infók...
Írásbeli felvételi...
Csikász teremavató...
Felvételi hír...
Mádl Antal...
Érettségi tájékoztató...
Bognár Zoltán...
Koch Valéria díj...
Brusznyai díj...
AJTP felvételi...
Umweltprojekt...
Jelentkezési segéd...
Érettségi témakörök...
Érettségizett diákjaink...
BUÉK...
E-felvételi...
Kellemes Ünnepeket...
Vendégkönyv...
Karácsonyi műsor...
Karácsonyi Koncert...
Pályázati nyeremény...
Meghívó a koncertre...
Hanaui út...
Krampuszverseny-2005...
Felvételi regisztráció...
Gyerekbarát büfé...
Értesítő 1999-2005...
Bolognai folyamat...
Osztályfényképek-2005...
Svábbál - 2005...
Felvételi kiadvány...
Fogadóóra...
Nyíltnap...
Meghívó Svábbálra...
Reform büfé...
Érettségi értékelés...
Rákellenes Világnap...
Felvételi információk...
Diáknap...
Csipetke - 2005...
A Megye Agya...
HAB a weben...
Francia út...
Október 23...
Iskolapolgár-névsorok...
Informatika verseny...
Brusznyai emlékezés...
Szülői értekezlet...
Október 6....
Muzsikás együttes...
Passaui diákok...
A szív világnapja...
Rendezvénynaptár...


Vissza a kezdőlapra * Ugrás a lap tetejére

© 2019. Lovassy László Gimnázium, Veszprém